Obavijesti

News

Komentari 0

Dijete u Omišu dobilo je teške ozljede zbog pirotehnike...

Dijete u Omišu dobilo je teške ozljede zbog pirotehnike...

Djetetu je, zbog teške ozljede šake, pružena liječnička pomoć u splitskoj bolnici. Policija je stoga još jednom upozorila na opasnosti pirotehnike koja se koristi u blagdansko vrijeme

Zbog aktiviranja pirotehničkog sredstva u ponedjeljak popodne teško je ozlijeđeno dijete na omiškom području, doznaje se u policiji.

Djetetu je, zbog teške ozljede šake, pružena liječnička pomoć u splitskoj bolnici.

Policija je stoga još jednom upozorila na opasnosti pirotehnike koja se koristi u blagdansko vrijeme. 

- Roditelji, vodite računa o sigurnosti djece i pobrinite se da ne koriste pirotehnička sredstva. Pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3 mogu trajno narušiti zdravlje vaše djece. Savjetujte djecu da ne diraju neaktivirana pirotehnička sredstva, ne rastavljaju ih i ne pomiču, a u slučaju da ih zapaze neka odmah zatraže vašu pomoć - poručuju u policiji.

Dodaju da petarde nisu igračke, da mogu uzrokovati teške opekline i rastrgnuća, a najčešće je riječ o teškim ozljedama šaka i prstiju, lica i očiju. 

Policija podsjeća da je Zakonom o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja normirano kako će se novčanom kaznom od tisuću do tri tisuće kuna kazniti zakonski zastupnik djeteta mlađeg od 14 godina koje je uporabilo pirotehnička sredstva.

Policija je izvijestila i da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom koji je 20. prosinca izvan stadiona aktivirao pirotehnička sredstva koja su tijekom odigravanja nogometne utakmice pala unutar stadiona. 

- Zbog sumnje da je ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim  natjecanjima uz optužni prijedlog doveden je na nadležni Prekršajni sud. Daljnje kriminalističko istraživanje vezano za  događaj se nastavlja - kažu u splitskoj policiji.