Obavijesti

News

Komentari 17

Dinastija Kim: Tko je tko među članovima utjecajne obitelji?

Dinastija Kim: Tko je tko među članovima utjecajne obitelji?
8

Nakon smrti Kim Jong Ila svijet je otkrio više detalja o njegovom nasljedniku Kim Jong Unu. Osim njega, procurilo je i više informacija o ostatku dinastije Kim

VIDEO

Kim Jong Un nakon očeve smrti proglašen je "velikim nasljednikom". Ima između 27 i 29 godina i mnogi smatraju kako je dosljedan nasljednik Kim Jong Ila, ali strahuju i kako će voditi zemlju u početku. On je i očev najdraži sin.

Kim Jong Nam je 40-godišnji Kim Jong Ilov vanbračni sin. Majka mu je glumica iz Sjeverne Koreje, Sung Hae Rim, koja je jedno vrijeme bila diktatorova ljubavnica. Govorilo se kako je on "favorit" za nasljednika lidera Sjeverne Koreje, ali je "ispao iz igre" 2001. godine jer je ušao u Kinu sa lažnom putovnicom Dominikanske Republike kako bi posjetio Disneyland u Tokiju. Voli "raskalašeni" život, skupe satove i dizajnersku odjeću. Ima veliku tetovažu zmaja na leđima. Danas navodno živi u Makau. On je ujedno i otac Kim han-sola, diktatorova unuka koji se školuje u Mostaru.

Kim Han Sol je najstariji sin Kim Jong Nama i unuk pokojnog Kim Jong Ila. Rođen je 1995. godine. Ima mlađu sestru Kim Sol Hui i polubrata Kim Kum Sola. Trenutno pohađa međunarodnu školu United World Colleges (UWC) u Mostaru. Prije dolaska u BiH je živio u Kini. U svojim porukama na YouTubeu, Facebooku i Twitteru više je puta izrazio žaljenje zbog uloge svoje obitelji u patnji sjevernokorejskog naroda. 

Kim Jong Chol je srednje dijete u obitelji, a malo se zna o njemu. Majka mu je treća žena Kim Jong Ila, Ko Young Hui. Njegov otac je navodno smatrao kako on nije dovoljno dobar da ga naslijedi. Mladić je bio na koncertu Erica Claptona u Singapuru početkom ove godine, gdje su ga i fotografirali.

Kim Seol Song je najstarije dijete diktatora. Njenu majku su izabrali za Kim Jong Ilovu suprugu još dok je bila djevojka, a Kim Seol Song cijeli život živi u sjeni svoje braće. Unatoč svemu, djevojka je cijelog života odana svom ocu te ga je navodno pratila na brojna njegova službena putovanja.

Kim Kyong Hui je Kim Jong Ilova jedina sestra. Tijekom 60ih godina prošlog stoljeća bila je poznata po svojim ispadima u javnosti, a prošle godine su je imenovali višim oficirom u vojsci Sjeverne Koreje. Njen suprug je ugledni vojni dužnosnik, Chang Sung Taek.

Chang Sung Taek, diktatorov šogor, navodno je "prava sila" iza režima u Sjevernoj Koreji. Vjeruje se kako će upravo on podučavati Kim Jon Una u vođenju države nakon što ga imenuju liderom Sjeverne Koreje. Ipak, Kim Il Sung, otac Kim Jong Ila, navodno je branio brak Chang Sunga i njegove kćeri, ali je na kraju ipak popustio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"