Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Dio Dubrovnika od sinoć je bez struje: 'To je vrlo ozbiljan kvar'

Kako se doznaje HEP-a, riječ je o ozbiljnom kvaru koji zahtijeva velike radove te radnici moraju zaustaviti promet preko Pila da bi zamijenili transformator

Dubrovnik: Zbog kvara na trafostanici na Pilama nema struje
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
12 komentara

Sinoć je na dubrovačkim Pilama i u dijelu povijesne jezgre nestalo struje, koja nije došla niti danas. Zbog toga zatvorena je i većina objekata na ovom najfrekventnijem gradskom predjelu, javlja Dubrovački dnevnik.

Kako doznaju iz HEP-a, riječ je o ozbiljnom kvaru koji zahtijeva velike radove te radnici moraju zaustaviti promet preko Pila da bi zamijenili transformator.

Očekuje se kako bi struja mogla doći uskoro.

Gradonačelnik prozvao ugostitelje

Uzrok višesatnog nestanka struje oko povijesne jezgre Dubrovnika je preopterećenje sustava koje je dovelo do kvara na trafostanici, doznaje se u tvrtki Elektrojug, a gradonačelnik Mato Franković krivnju je prebacio na ugostitelje zbog velikog broja klima i ostalih uređaja u tom dijelu grada.

Nestanak struje izazvao je nezadovoljstvo ugostitelja zbog pada prihoda s obzirom da nisu mogli izdavati račune ni posluživati goste, no, Franković ih je prozvao da nisu išli u HEP pitati koliko će uređaja ugraditi u svojim objektima.

„Nisu se zabrinuli hoće li zbog uvođenja novih uređaja netko u gradu ostati bez struje. To je sustav spojenih posuda“, ustvrdio je Franković, ukazujući da stanje postojeće infrastrukture.

Po njegovim riječima nestanak struje je ipak izdvojen slučaj jer su problemi s opskrbom puno manji u odnosu na ranije godine.

„Možemo reći da je ovo izdvojen slučaj koji se uvijek može dogoditi, ne treba nas zabrinjavati“, zaključio je Franković.

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message