Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Direktor Brod Plina sumnja da ih je radnik sabotirao?

Za istjecanje lož ulja u Savu policija je osumnjičila djelatnika Dejana Validžića (37). Vjeruju da je riječ o nemaru, no direktor tvrtke tvrdi drugačije

Ivica Galović
Foto: Ivica Galović
2 komentara

Nitko nam nije otvoreno prijetio sabotažom, ali previše se toga u samo 15 dana dogodilo na štetu tvrtke Brod Plin, pa je teško vjerovati da je posrijedi puka slučajnost, rekao nam je direktor Brod Plina Dalibor Pudić. U ponedjeljak popodne u naselju Kralj Tomislav iz kotlovnice tvrtke Toplina, koju je prije mjesec i pol preuzela tvrtka Brod Plin, isteklo je oko tri tone loživog ulja. U rijeku Savu dospjelo je oko 1,5 tonu lož-ulja. Za ovaj ekološki incident policija je osumnjičila 37-ogodišnjeg djelatnika Dejana Validžića.
 - Validžić se žalio ministarstvima da je Brod Plin od tvrtke Toplina u kojoj i on radi preuzeo radnike po ključu političke podobnosti, što nije istina, kaže direktor Pudić. Ovo je drugi incident koji je direktno povezan s tvrtkom Brod Plin. Sanacija i ispiranje vodovodnih cijevi u koje je nedavno iscurilo mineralno ulje, zbog čega su stanovnici naselja Slavonija 1 i 2 danima bili bez pitke vode, te sanacija zbog istjecanja 3 tone lož ulja tvrtku će stajati nekoliko stotina tisuća Kuna. Pudić kaže da će štetu naplatiti od krivca.  Kako doznajemo protiv 37-godišnjeg djelatnika tvrtke Toplina policija će podnijeti kaznenu prijavu zbog onečičćenja okoliša.

Možda vas zanima i ovo:
Message