Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
77 komentara

Direktor Vodovoda naručio je novi auto za 300 tisuća kuna

Dok Tomislav Matek vozi novu Škodu Superb s kožnim sjedalima, radnici zadarskog Vodovoda na teren idu starim i dotrajalim automobilima. Zbog toga, ali i drugih stvari, proveli su i tihi štrajk

77 komentara

Tvrtka Vodovod, gradsko komunalno poduzeće iz Zadra nabavila je novo vozilo. Riječ je o Škodi Superb koju će voziti direktor Tomislav Matek.

- Ovih dana za sebe je naručio automobil vrijedan više od 300.000 kuna s kožnim sjedalima i svom dodatnom skupom  opremom. Ovaj Matekov limeni ljubimac već krasi dvorište Vodovoda dok radnici za teren koriste stare i dotrajale automobile. Proveli su i tihi štrajk da bi upozorili na svoj položaj, loše uvjete rada, niske plaće i stalne prijetnje koje provodi sam direktor - kazao je Antun Novoselović iz redova SDP-a. 

- Stručne službe u skladu s Planom nabave za 2018. godinu u svibnju 2018. godine provele su postupak nabave sukladno Zakonu o javnoj nabavi, te je sklopljen ugovor za operativni leasing na iznos od 196.842,09 kuna temeljem kojeg je do sada isporučitelju isplaćen iznos od 30.624,97 kuna, te će mu se tijekom sljedeće četiri godine mjesečno plaćati iznos od 470,49 eura po srednjem tečaju na dan plaćanja što znači da je nabavljeno vozilo u najmu što je za društvo financijski najisplativije. Iz natječajne dokumentacije jasno se može utvrditi kako kožna sjedala nisu bila tražena karakteristika, a isporučeno vozilo u svojoj standardnoj opremi ima sjedala u kombinaciji tkanine i kože što je moguće utvrditi jednostavnim pogledom u vozilo - stoji u odgovoru Vodovoda kojeg potpisuje direktor Matek.

Piše i da je za vozilo koje je direktor društva koristio prije, istekao financijski leasing i te da je u cijelosti amortizirano te da nakon prijeđenih 170.000 kilometara i niza kvarova koji su se počeli pojavljivati nije više adekvatan za dulja putovanja.

Pogon na četiri kotača, 190 konjskih snaga 

Antun Novoselić je vezano uz nabavu automobila poslao i priopćenje: 

Kako svoja priopćenja uvijek temeljimo na argumentiranim i istinitim činjenicama, ne dozvoljavamo da ljudi, koji su ogrezli u lažima i obmanama, iskrivljavaju istinite podatke i javno ih prezentiraju građanima Grada Zadra od kojih dobro žive godinama.

Umjesto da štite interese malog čovjeka i budu im na usluzi, oni lagodno i bahato provode samovolju, koristeći za osobne interese gradsku imovinu. S obzirom da smo u posjedu Zahtjeva za odobrenje leasinga tvrtki Vodovod, a u stvarnosti samom Tomislavu Mateku, jasno je da je naručeni automobil ŠKODA SUPERB.

Međutim Matek je namjerno izostavio da se radi o modelu BUSINESS 2.0 TDI 4X4 DSG čija je osnovna cijena 294.874,00 kn što se lako provjeri na stranicama ovog prodavatelja. Pogon na sva četiri kotača direktoru Mateku zasigurno je potreban za otkrivanje kradljivaca vode i enormnih gubitaka po snijegu i ledu, a 190 KS vjerojatno za presretanje dužnika.

Istina, na kožnim sjedalima ima malo i tekstila. Na uvid građanima dajemo Zahtjev za kupnju auta i pitamo se zašto u svom demantiju to nije učinio sam Matek i predočio račun? No, više od neistina oko automobila zasmetalo nas je licemjerje oko dužnika iz Gaženičke 3.

Kaže direktor da lažemo, da on nema saznanja o dugovima, a osobno im, već godinama omogućava da ne plaćaju enormne račune. Poziva nas da nepravilnosti prijavimo institucijama, a mi građanima dajemo na uvid dugovanja zadarskog moćnika koji na dan 17.08.2018. godine duguje 279.194,07 kuna .

Svima koji uredno podmiruju svoje račune i strepe nad ovrhama, nakon uvida u ovakva dugovanja, jasno je da Vodovod nije gradska firma i da se Matek ruga njima, ali i institucijama pravne države. Što se tiče izjava „sindikalnih vođa“ mi ne dvojimo da njima nije dobro.

Njima je u Vodovodu odlično, a pogotovo kada su im u Vodovodu zaposleni članovi uže obitelji. S takvim čovjekom nemamo namjeru dalje polemizirati, ali pozivamo gradonačelnika Dukića, koji je po navodima Mateka upoznat sa svime što se događa u Vodovodu, da kaže građanima čija je Vodovod firma i čije interese zastupa, građana ili lokalnih moćnika?

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message