Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Divjak: Obrazovanje je ulaganje a ne trošak, to nam je prioritet

Po prijedlogu ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, plaće u prosvjeti porasle bi četiri posto od početka školske godine i dva posto iduće godine

Završne pripreme prije početka školske godine s mentorima za novu kurikularnu reformu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
3 komentara

- Očekujemo da se na razini Vlade to usuglasi, moramo pokazati da nam je obrazovanje prioritet, da nam nije trošak već ulaganje -  poručila je Divjak u izjavi novinarima pred Banskim dvorima.

 - Što se tiče koeficijenata, ne smijemo ih miješati s povećanjem osnovice, jer ako su koeficijenti nepravedni, onda je jaz između njih još veći. Kako bi to napravili ove nam godine treba 40 milijuna kuna, to je možda kao dvije malo veće fontane u Zagrebu - kazala je ministrica Blaženka Divjak.

 Ministrica je najavila da će iduće godine trebati još više novca u obrazovanju. 

- To je pitanje prioriteta, to se ne pokazuje tako da se samo o tome govori, nego da se stvarno ulaže u obrazovanje, što je investicija -  istaknula je.

Na pitanje što ako premijer Andrej Plenković ne pristane na zahtjev o povećanju koeficijenata složenosti poslova prosvjetnih radnika odgovorila je kako je to proces - to je pitanje pravednosti i prepoznavanja prioriteta u državi.

Također, naglasila je kako su platili sve obaveze prema prijevoznicima. Ove godine to iznosi 300 milijuna kuna, a to je, povećanje od 42 milijuna kuna u odnosu na lani.

- Dugo se nije mijenjalo ništa u prosvjeti i tražit ćemo veće plaće. Razgovaramo s premijerom, razgovarali smo s ministrom financija, i još razgovaramo.. mi insistiramo na tome da prosvjetni radnici imaju veće plaće. Optimist sam da ćemo uspjeti - kazao je Predrag Štromar.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message