Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
42 komentara

Djeca čitaju o Plavokapici koja ide na tekme Dinama

Učenici šestog razreda osnovne škole čitaju priču o "Crvenkapici" koja nema crvenu već plavu kapu sa dinamovim grbom i besplatno ulazi na sjever

24sata
Foto: 24sata
42 komentara

U čitanci iz hrvatskoj jezika za šesti razred osnovne škole Crvenkapica je postala Plavokapica! Na ilustraciji uz priču "Crvenkapica" junakinja nosi plavu kapicu koju krasi dinamov grb! Radi se o djelu dječjeg pjesnika i pripovjedača Paje Kanižaja, a kratka priča glasi ovako:
"Kad je crvenkapici dosadila uvijek ista šuma i isti vuk, izašla je iz svoje priče i prošetala maksimirskom šumom. I sve je bilo dobro dok nije, privučena galamom, došla na stadion. Poslije je bilo još bolje. Zaljubila se u jednog momka u plavoj majici, koji se borio kao vuk. Sad crvenkapica nosi plavu kapu i besplatno ulazi na sjever, a poslije utakmice njezine su i ostale strane svijeta".
Kanižaj je i prije nekoliko godina napisao svoju verziju Crvenkapice u kojoj vuk nikoga ne pojede, a Crvenkapica postane pjevačica narodnih pjesama. I ta je priča bila dio osnovnoškolskih čitanki. Da je i ova verzija objavljena, Kanižaj nije znao, a Dinamov grb na Crvenkapicinoj kapici nije njegovo djelo.
Hajduk je najavio očitovanje jer, kao i škole u Splitu, negoduje zbog isticanja navijačke skupine u školstvu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message