Obavijesti

News

Komentari 8

Djeca nisu spavala i stalno plaču jer su ostala bez doma

Djeca nisu spavala i stalno plaču jer su ostala bez doma
4

Samohranu majku Sonju Cvetnić i njezino četvero djece izbacili su iz kuće na ulicu. Uplašenim mališanima i majci Sonji je prvu noć pomogla njihova kuma

VIDEO

Deložacija je najviše potresla Nevena (14). U šoku je nakon što su ga s bratom Markom (10), sestrama Valerijom (12) i Nikolinom (4) te mamom Sonjom Cvetnić doslovno izbacili na ulicu iz kuće u Ulici grada Mainza u Zagrebu. Prve noći pomogla im je kuma.

- Ona živi u istoj ulici. Neven je kroz prozor gledao kako nam ruše kuću. Cijelu noć nisu spavali, a najmlađa Nikolina neprestano je plakala - drhtavim glasom ispričala je samohrana majka Sonja. U našu redakciju javili su se mnogi čitatelji koji žele pomoći nesretnoj obitelji. Mnogi su se javili direktno Sonji.

- Uglavnom mi nude smještaj na dan ili dva i zahvalna sam im, ali djeca se nikad neće smiriti budu li se neprestano selila. Treba mi stalan smještaj - otvoreno kaže zabrinuta majka koja je posljednjih godina proživjela četiri pokušaja deložacije. Tri puta pokušala je, kaže, dobiti gradski stan. Prva dva puta je stigla odbijenica, a zadnji put odgovora nije bilo. Kućicu u kojoj su živjeli pomogla im je renovirati udruga Mali zmaj. Početkom godine u akciji je sudjelovalo 200 volontera.

- Ne mogu vjerovati da su sve porušili, a toliko smo se trudili pomoći im - rekla je Martina Leopold, predsjednica udruge.

Iz državnih i gradskih institucija Sonji se, kaže, nitko nije javio. Jedini, koji je stalno zovu, djelatnici su Centra za socijalnu skrb.

- Žele mi oduzeti djecu i to zbog nekakvih lažnih prijava. Sama sam tražila da mi nadzornik dolazi u kontrolu jer im neću dopustiti da mi ih uzmu. Oni su mi sve - kaže Sonja.

Šokirana djeca nekoliko dana neće ići na nastavu

U Gradu Zagrebu kažu kako obitelj Cvetnić prima socijalnu pomoć. Bivši predsjednik Stjepan Mesić je ranije zahtijevao od njih da rješe Sonjino stambeno pitanje. No, Sonja se pita tko će dati odgovore djeci koja već drugi dan zaredom nisu otišla u školu. Nesretnoj obitelji možete pomoći uplatom na račun 3207652736 otvoren u Hrvatskoj poštanskoj banki. Otvoren je na Sonjino ime.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku
Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...