Obavijesti

News

Komentari 31

Djeca su pokazala veliko srce: Ugostili su vršnjake iz Gunje

Djeca su pokazala veliko srce: Ugostili su vršnjake iz Gunje
9

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku i Grad Šibenik odlučili su djeci s poplavljenih područja darovati najbolje što imaju. U Šibeniku će 114 djece provesti šest dana

VIDEO

Šibenčani su u četvrtak pokazali veliko srce. U grad je doputovalo 114 djece iz poplavama poharane Gunje. Oni će sljedećih šest dana biti gosti svojih vršnjaka i Međunarodnog dječjeg festivala, dječje manifestacije utemeljene 1958. godine koja predstavlja svojevrsni zaštitni znak Šibenika.

- Bila sam već na moru, ali nikad u Šibeniku. Veselim se vidjeti grad, ali još više taj Međunarodni dječji festival. Kažu da je to grad koji živi za djecu. Baš se veselim - rekla je Anamarija Kolarek iz Gunje.

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku i Grad Šibenik odlučili su djeci s poplavljenih područja darovati najbolje što imaju, pružiti im priliku da pogledaju ovogodišnja scenska ostvarenja i na druge načine sudjeluju u ovogodišnjem 54. po redu Međunarodnom dječjem festivalu. akciji nazvanoj "Zdravo maleni"  uspjeli su organizirati dolazak 120 djece iz Osnovne škole Antuna i Stjepana Radića iz Gunje. 

Bila sam već na moru, ali nikad u Šibeniku. Baš se jako veselim; Anamarija

- Kao čitava Hrvatska i čitav grad Šibenik razmišljali smo što učiniti i kako pomoći ljudima s poplavljenih područja. Mnogi pomažu svojim proizvodima, pa su tako i glumci i drugi djelatnici HNK Šibenik odlučili djeci Gunje pokloniti svoj proizvod, kazalište - rekao je Jakov Bilić, začetnik i koordinator akcije.

Djeca su vlakom preko Zagreba u Šibenik stigla u 19.45 sati. Smješteni su kod obitelji svojih vršnjaka, s kojima će zajedno pohoditi 135 glazbeno-scenskih, radioničkih i drugih programa za djecu tijekom šest dana središnjeg termina Međunarodnog dječjeg festivala. 

- Za naše male prijatelje iz Slavonije festival će otvoriti vrata radionica, predstava te još puno popratnih programa kako bi im boravak u našem gradu protekao u što ljepšem ozračju - kaže Jakov Bilić.

Prvotno je organiziran dolazak čak 160 djece. Međutim, u međuvremenu je školu u crno zavila još jedna tragedija. Zbog stradanja 14-godišnjaka iz Gunje prilikom čišćenja kuće, njegovi vršnjaci su odlučili ostati kod kuće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C