News

Komentari 2

Djeca žele djeci vratiti osmjeh na lice: Crtali su za Banovinu

Djeca žele djeci vratiti osmjeh na lice: Crtali su za Banovinu

Pitomački vrtićanci naoštrili su bojice, zasukali rukaviće i za djecu s Banovine crtali svoje osmjehe, srca i cvijeće da i njima vrate veselje

Skromnom gestom pokazali smo djeci s područja koja je pogodio razorni potres kako njihovi vršnjaci misle na njih. Htjeli smo da se uključivanjem u projekt potakne empatičnost djece. Sva djeca su radila marljivo i s osmijehom kako bi taj osmijeh prešao i na djecu kojima ga je potres maknuo.

Rekla nam je to Marija Jakelić, ravnateljica i odgojiteljica pitomačkog vrtića. Vrijedna djeca starije skupine vrtića Potočnica iz Pitomače uključila su se u humanitarni projekt za pomoć vršnjacima čije su kuće stradale u razornim potresima u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Nakon tisuće građana volontera, privatnih poduzetnika iz svih dijelova zemlje koji su mjesecima uz ljude s područja Sisačko-moslavačke županije jer suosjećaju sa strahotama koje su proživjeli i koje proživljavaju nakon prirodne katastrofe, sad se u humanitarnim akcijama pridružuju i najmlađe generacije. Za hvalevrijedan projekt Učiteljskog fakulteta u Zagrebu “Za tebe od mene”, dječica su za sudjelovanje u projektu dobila i zahvalu.  

'Ponosna sam na dječicu' 

Ovih dana na adresu Potočnice došla je i Zahvalnica Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji je, uz Hrvatski Crveni križ, pokretač ovoga projekta. Cilj projekta bio je nizom aktivnosti izmamiti osmijeh na lice djeci na potresom pogođenom području. Projekt je uključivao literarne i likovne radove koje su nasmijana djeca velikog srca izrađivala, a potom su ih volonteri predali djeci potresom pogođenih područja. Ravnateljica Marija Jakelić ne krije ponos i oduševljenje nakon što su dobili Zahvalnicu.

- Svi smo ponosni na našu djecu jer su se sretnog i punog srca uključili u humanitarni projekt i odlučili razveseliti djecu Banovine te svojim likovnim radovima skrenuti njihove misli s neizvjesnog i tužnog u puno smijeha i veselja - govori ravnateljica i dodaje kako su malom gestom pokazali da djeca, iako su mala, mogu razumjeti, pomoći i razveseliti svoje vršnjake. Dječica su zasad dobila Zahvalnicu te se sa svojim odgojiteljicama i ravnateljicom nadaju i ponekom crtežu djece iz Banovine, a možda ostvare i neka nova prijateljstva.

Za trud dobili zahvalnicu 

Prošla su četiri mjeseca otkako je Banovinu pogodio potres od 6,4 stupnjeva po Richteru. I danas to područje podrhtava, a svaki i najmanji drhtaj zemlje stanovnicima tog kraja tjera strah u kosti. Više od 64.000 kuća i zgrada je uništeno i oštećeno u potresu u kojem smo izgubili sedam života.

Najmanji nisu pošteđeni tih strahota pa svaki osmijeh i svaka nada osobito od vršnjaka puno im znači. Zato su im ova dječica i crtala i pisala za bolje sutra.

Najčitaniji članci