Obavijesti

News

Komentari 7

Priča iz Petrinje: Nevenka prvu noć opet na svome. Ispekla je kolače i prodaje ih na tržnici

Priča iz Petrinje: Nevenka prvu noć opet na svome. Ispekla je kolače i prodaje ih na tržnici
9

Montažno naselje na Sajmištu u Petrinji smanjio se za jednog stanara. Iz  privremenog smještaja  najteže stradalih u potresun iselila je Nevenka Karaga. Vratila se u svoj  zaseok Trnjani u Hrastovici...

VIDEO

Noć s petka na ovu subotu Nevenka Karaga opet  je spavala u svome okružju. Njena obiteljska kuća teško je oštećena u dva dana katastrofalnih potresa koncem prosinca.

Visoka obiteljska zidanica na temeljima iz 1973. godine više puta nadograđivana i pregrađivana  već je u prvom pregledu  statičara dobila crvenu oznaku i sada predstoji dugi proces nove izgradnje. Do kraja toga velikog i složenog zahvata ova će 68-godišnjakina, po udaji Hrastovčanka, a rodom iz Prve ulice u Sisku, živjeti u  prikladnom  kontejneru dopremljenom čak iz Istre.

-Tamo u Umagu skrasila sam se privremeno tri tjedna, prije toga bila  kod rodbine u Prnjavoru Čuntićkom, a  zadnjih 40 dana  u novom naselju na Sajmištu. Tu nas je u skučenom kontejneru boravilo čak petero odraslih i djece, a mojim povratkom u Hrastovicu sada oni imaju više prostora – o  protekom za tijelo i dušu  stresnom i teškom post potresnom vremenu - priča Nevenka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ni jednom riječju ne jadikuje i ne žali se, prihvatila je kotač sudbine i kolo života, i u novonastalom nenormalnom stanju nastoji se držati kao do onih kobnih  28. i 29. prosinca 2020. U to  spadaju i njene domaće, fine i slasne, po starinskim provjerenim i dokazanim  receptima spravljene štrudle  od maka, oraha, sira i  rogača, uz neizostavni svježe ispečen kukuruzni kruh. 

Već nekoliko  godina ove poslastice Nevenka Karaga peče u ponedjeljak i petak, a prodaje na petrinjskom placu utorkom i subotom. Nakon više seljenja i mijenjanja  smještaja u tri protekla mjeseca,  jedva je  dočekala kakvu-takvu stabilnost i radostan povratak uz  pozdrave svojih  stalnih  kupaca. I ove subote bilo ih je podosta ispred stalnog  Nevenkinog štanda.

– Ova moja kućna radinost dopunjava skromnu tzv. poljoprivrednu mirovinu od samo 1300 kuna. Imam uvijek puno stalnih kupaca i nikada se nitko od njih nije požalio na kvalitetu, izbor, ukus i izgled mojih gibanica –  ponosna je ova Hrastovčanka.

Cijelu priču pročitajte na ps-portal.eu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1