Obavijesti

News

Komentari 14

Dječak (11) pao mrtav na cesti, otkazalo mu je srce

Dječak (11) pao mrtav na cesti, otkazalo mu je srce
7

Buzet: Dječaka su liječnici Hitne zatekli kako leži bez svijesti i bez znakova života. Bezuspješno su ga pokušavali reanimirati u bolnici skoro dva sata

VIDEO

Roman O. (11) iz Buzeta srušio se pred očima prijatelja u subotu kasno poslijepodne vraćajući se kući s maskenbala. Preminuo je u dječjoj bolnici na Kantridi u 21.22 sata toga dana. U naselju Sveti Ivan buzetska Hitna pomoć zatekla ga je na cesti bez svijesti i nije davao znakove života.
- Nas je zvao susjed koji živi u blizini mjesta gdje se dječak srušio i koji je sve vidio. Ekipa je stigla za oko dvije minute. Pokušali smo dječaka reanimirati i na mjestu, i tijekom transporta, te u bolnici na Kantridi, ali je, na žalost, preminuo. Bio je bez svijesti, nije disao i nije imao opipljiv puls. Strašna je to tragedija - opisala je subotnju dramu liječnica Dalia Bilić iz buzetske Hitne pomoći.
Dječak je inače učenik četvrtog razreda OŠ Vazmoslava Gržalje u Buzetu. Cijela škola šokirana je tragičnom smrću dječaka. Bilo je jučer teško održati nastavu. Nastavnicima i učenicima misli su bile daleko. Teško se bilo koncentrirati na nastavu. Svi su se sa suzama u očima prisjećali Romana.
- Ne možemo vjerovati da se to dogodilo. Skratili smo nastavu danas kako bi djeca mogla ići na pogreb. To je veliki šok za sve nas, a posebno za djecu. Bio je obožavano i dobro dijete. Koliko znamo, nije imao zdravstvenih problema. Bio je aktivan i perspektivan sportaš. Čak je to jutro odigrao utakmicu, a trenirao je u rukometnom klubu Buzet. Na toj je utakmici dao i čak četiri gola - bila su to, nažalost, njegova posljednja četiri gola - rekla je vidno šokirana ravnateljica škole Mirjana Blažević.
I mještani Buzeta imaju samo riječi hvale za svog sumještanina. Uvijek nasmijan i pristojan, svima je prirastao srcu.
- A što da vam kažemo, bio je vrlo nježan, i dobronamjeran. Takva mu je i obitelj - skromna. Ma mali je bio super, radišan i vrijedan. Velika je to tragedija. Žao nam je obitelji - rekli su Buzećani.
Preliminarnim pregledom utvrdili su da je uzrok smrti prirodan, zbog bolesti srca, potvrdili su nam u istarskoj policiji. Točni uzrok smrti obitelj i policija saznati će nakon obdukcije patologa.

UČENICU (10) LIJEČNICI DVA SATA POKUŠAVALI OŽIVJETI
Prošli ponedjeljak je Luciji E. (10) pozlilo u školi “Tin Ujević” u Osijeku. Nastavnica Angelina Babić poslala ju je kući. No nitko nije posumnjao na išta ozbiljno. Štoviše, svi su mislili da je posrijedi obična viroza. Djevojčici je idućih pet dana bilo sve gore, stoga su je u nedjelju roditelji odveli u Kliničkoj bolnici Osijek.
Gotovo dva sata liječnici su je u bolnici pokušavali reanimirati. Nažalost, bez uspjeha. U nedjelju navečer Lucija je umrla. Marija Galić, ravnateljica škole, priča da je djevojčica bila izuzetno dobra učenica, omiljena među djecom, pristojno odgojena i koliko ona zna zdrava.
- Nije nikada izostajala iz škole zbog neke bolesti. Štoviše, aktivno se bavila odbojkom - kaže ravnateljica Galić.
Patolozi su utvrdili da je imala urođenu srčanu manu.

TRENIRALI PA SE SRUŠILI I UMRLI
Antonio Pavlinić (13) umro je nakon demonstracija vještina samoobrane u taekwondou u Crikvenici 2006. Počeo se gušiti tuširajući se, pao u komu i umro. Iste godine se nogometaš juniora Varteksa Mateo Vajagić (13) srušio i umro trenirajući.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.