Obavijesti

News

Komentari 80

Dječak se prisjeća prošlog života: 'Bio sam slavni golfer'

Dječak se prisjeća prošlog  života: 'Bio sam slavni golfer'
3

Dr. Jim Tucker u knjizi opisuje slučajeve djece za koju tvrdi da se sjećaju detalja iz prošlih života. Najzanimljiviji slučaj je dječak iz Kalifornije koji vjeruje da je bio golfer

VIDEO

Profesor Jim Tucker u svojoj knjizi opisao je rad i iskustva s djecom koja se, kako tvrdi, sjećaju svojih prošlih života i imaju svijest o vlastitoj reinkarnaciji. Posljednjih 10 godina dr. Tucker proputovao je svijet kako bi razgovarao i čuo nevjerojatne priče i iskustva djece koja su uvjerena da su u prošlom životu bili prvaci u golfu, piloti u Drugom svjetskom ratu i agenti iz vremena starog Hollywooda. 

- Svijet jednostavno ne funkcionira onako kako mislimo. Slučajevi koje sam proučavao nisu objašnjivi na načine na koje mi percipiramo svijet - ističe dr. Tucker, profesor psihijatrije na Sveučilištu u Virginiji. 

Otkrio je kako se ta djeca prošlog života počinju sjećati vrlo rano, obično u drugoj ili trećoj godini života. Sjećanja im se javljaju u neobičnim epizodama kao tokovi svijesti, prisjećanja i vrlo intenzivne noćne more.  

Tucker je uspoređivao izjave djece s detaljima i činjenicama iz života ljudi za koje ona vjeruju da su bila. Uspoređujući podatke, uspio je kod djece postići da se prisjete svega iz prošlog života poput mjesta na kojima su živjeli, do detalja o suprotnom spolu koje dvogodišnjaci teško mogu znati. U knjizi je opisao četiri konkretna slučaja, a jedan od najzanimljivijih je onaj dječaka Huntera (3) iz Kalifornije. Dječak tvrdi kako je reinkarnacija golf legende Bobbyja Jonesa, koji je vodeće prvenstvo u golfu osvojio 13 puta. 

Golferi: Zamah mu podsjeća na Jonesov

Roditelji su mu za drugi rođendan darovali set plastičnih palica za golf te se počeo zanimati za taj sport. S ocem je gledao tv program o golfu kada je počeo isječak o Bobbyju Jonesu. Hunter je tada roditeljima rekao kako je on zapravo bio taj majstor golfa ''kada je bio velik'' te zahtijevao da ga zovu - Bobby. Roditelji su mu se nasmijali, no nakon nekoliko dana otac mu je pokazao fotografije poznatih golfera i tražio da pokaže Bobbyja. Dječačić je prstom pokazao upravo na njega. Začuđen, otac ga je odlučio odvesti do nekoliko kuća. Dječak je svaku naslovio kao 'kuća', dok je za Jonesovu rodnu kuću rekao 'dom'. 

Zbog velikog interesa, upisali su ga i na golf. Roditelji su dr. Tuckera zamolili da ne otkriva njihov identitet, a kad ga je posjetio dječak nije želio razgovarati. Ipak, Tucker ga je nastavio pratiti. Hunter danas ima sedam godina, a osvojio je čak 41 od ukupno 50 turnira na kojima se natjecao. Znalci ga već vide kao novog Tigera Woodsa, a i neki poznati golferi kazali su kako Hunterov zamah zaista podsjeća na onaj golf legende 1930-ih godina. Dr. Tucker u knjizi zaključuje kako su dječakova sjećanja o Bobbyju Jonesu već sada izblijedjela, piše Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca