Dječak (5) kojeg je mama htjela zapaliti, živjet će sa bakom | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 11

Dječak (5) kojeg je mama htjela zapaliti, živjet će sa bakom

Dječak (5) je zadobio opekline prvog, drugog i trećeg stupnja i na liječenju je u Klaićevoj u Zagrebu. Majka (27) je u pritvoru. U zadnji tren je izvukla dječaka iz vatre

VIDEO

Dječak će nakon liječenja najvjerojatnije biti kod bake i djeda. To je najbolje rješenje jer smještaj u neku drugu obitelj dodatno bi ga traumatizirao, odgovorila je Suzana Belović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Čakovcu, na pitanje što će biti s petogodišnjem dječakom kojeg je majka 16. lipnja u Lopatincu pokušala ubiti zapalivši sobu u kojoj je spavao.

Dječak je zadobio opekline prvog, drugog i trećeg stupnja i na liječenju je u Klaićevoj u Zagrebu. Majka (27) je od osamnaestog lipnja u pritvoru. Policiji je nakon požara kazala da je netko provalio u kuću i napao nju i sina. No utvrđeno je da je požar podmetnut, a potom je priznala da je sama zapalila stan u namjeri da usmrti i sina i sebe. Nakon što je od toga u zadnji tren odustala, nanijela si je ubodne rane nožem, kako bi priča o provali bila što uvjerljivija. Njezin je nevjenčani suprug i dječakov otac na izdržavanju višegodišnje zatvorske kazne zbog financijskih malverzacija.

Majka i sin živjeli su u stanu iznad kafića u kojem je i radila. Kafić navodno pripada bratu njezina nevjenčanog supruga, a u kući u sklopu koje i ugostiteljski objekt žive i dječakovi baka i djed s očeve strane. U Centru za socijalnu skrb ističu da majka i sin nisu bili pod nadzorom jer za to nije bilo potrebe. 

– Dosad nije bilo nikakvih primjedbi na ponašanje majke, pa je suvišno pitanje je li Centar mogao spriječiti ovaj nemili događaj – ističe Belović i najavljuje da će se odluka o tome gdje će dječak završiti donijeti nakon njegova liječenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija:  Prošlo je dosta vremena otkad je umro
UŽAS U ZAGREBU

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija: Prošlo je dosta vremena otkad je umro

U petak navečer policija je u stanu na Trešnjevci pronašla tijelo muške osobe. Još nije poznat uzrok smrti...

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta
Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen
STRAVA KOD DUGOG SELA

Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen

Osumnjičeni 70-godišnjak je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, objavila je Policijska uprava zagrebačka.