News

Komentari 128

Dječak koji ne ide u školu danas u drugoj smjeni, roditelji dobili poziv u Centar za socijalnu skrb

Dječak koji ne ide u školu danas u drugoj smjeni, roditelji dobili poziv u Centar za socijalnu skrb

Danima dječak, učenik osmog razreda, ne ide u osnovnu školu jer mu roditelji ne daju da stavi masku. Otac dječaka rekao je da maska krši Božje i prirodne zakone, a mama da su maske kancerogene

Danima dječak, učenik osmog razreda, ne ide u osnovnu školu u Krapinskim Toplicama jer mu roditelji ne daju da stavi masku. Cijeli slučaj prati grupa fanatika, antimaskera, koja je na početku upala u školu zbog čega je spremačica od šoka završila u bolnici.

Pogledajte video: Drama u Zagorju

Otac dječaka rekao je da maska krši Božje i prirodne zakone, da dječaku smeta i guši ga. Doktorica je potvrdila da je dječak zdrav. Masku bi trebao nositi samo tri do pet minuta dnevno, samo na hodniku do ulaza u učionicu.

Policija je prekršajno prijavila roditelje, a dobili su i poziv da se danas (ponedjeljak) jave u Centar za socijalnu skrb, obzirom da nisu pustili djelatnike u kuću. Dječak je danas u popodnevnoj smjeni.

Nakon nasilnog upada fanatika u školu na početku ove drame, pred ustanovom su svaki dan od tada zaštitari. Policija je nedavno zatvorila i školsko dvorište da prosvjednici, od kojih većina uopće nije iz te županije niti im djeca tu idu u školu, ne smetaju djeci i ne maltretiraju učitelje i pedagoge koji rade u toj školi. Ranije su bili glasni i prema novinarima, lupetajući nešto o Hitleru.

Video: Ovo su prosvjednici

Slučaj iz Krapinskih Toplica sve više nalikuje na film Beskrajni dan. Svaki se dan ponavlja, tata i učenik dođu pred školu, pričaju s ravnateljem na ulazu. Sin se okreće i sjeda ispred škole. Tata donosi stolac iz auta i sjeda. Uči sa sinom. No ne zadugo.

Uskoro odlazi u nepoznatom smjeru. Posljednjih dana bio je i zaplet, policajci su u nekoliko navrata pokušali uručiti prijave ocu, prvi put su prijave zakačili na vjetrobransko staklo, a zadnji put su stavili na klupu kraj oca koji ih nije htio primiti.

Najčitaniji članci