Obavijesti

News

Komentari 225

Ravnatelj istukao dječaka (12) jer je grudama gađao školu

Ravnatelj istukao dječaka (12) jer je grudama gađao školu
1

Ravnatelj Trepotec kaže da nije sve bilo kako tvrde dječak i njegov prijatelj. Kaže da djeca zlorabe situaciju te da je tužno da profesori ne mogu mrdnuti prstom

Martin Trepotec (64), ravnatelj OŠ Grgura Karlovčana, je 18. prosinca 2010. godine u večernjim satima napao dječaka (12) iz Đurđevca zato jer je bacao grude u prozor učionice fizike u prizemlju školske zgrade. Ravnatelj, koji za godinu dana odlazi u mirovinu, je potvrdio da je sukoba bilo, ali nije želio previše govoriti o tome, jer policija i Ministarstvo obrazovanja istražuju slučaj.

- Žao mi je zbog toga, ali nije se dogodilo to što tvrde učenik i njegov prijatelj. Borit ću se da dokažem nevinost, jer bi u suprotnom svim svojim kolegama poslao poruku "bježite nastavnici idu roditelji" – bilo je sve što je Trepotec bio spreman reći.

Kazao je kako nema potrebu opravdavati se za to što je učinio, no dodao je da su obrazovni djelatnici potpuno nezaštićeni u situacijama kao što je ova.

- Tete u vrtićima ne smiju krivo pogledati djecu, u školi si pedofil ili zlostavljač ako ih dva puta podragaš po glavi u znak pohvale ili povisiš glas da bi se smirio. Neka djeca su toga svjesna i zlorabe situaciju i žalosno je da ne smijemo ni prstom mrdnut - komentirao je ravnatelj.

Otac napadnutog dječaka rekao nam je da mu se ravnatelj javio tri dana nakon incidenta i ispričao. Dodao je da je sukob vidjelo desetak djece koja su se igrala oko škole.

- Sin se sjeća ravnateljeve šake koja ga je pogodila u nos, a prijatelji su mu rekli da ga je Trepotec i nogom nekoliko puta udario. Nos ga je bolio dva dana, no posljedica srećom nema - priča otac dječaka.

Doznali smo da je dječak inače odličan učenik uzornog vladanja te da škola nikada nije imala probleme s njim. U školi nam je rečeno da se Trepotec sukobio s učenikom najvjerojatnije zato jer je bio frustriran zbog uništavanja imovine. 

- Škola je samo prošle godine osam puta prijavljivala policiji razbijanje stakala na učionicama, posljednji put četiri dana prije incidenta kad su odjednom razbijena tri prozora, ali ni jednom nije pronađen počinitelj. Vjerujem da je ravnatelj u stvari "puknuo" zbog toga, a ne zbog dvije grude - kazao nam je sugovornik koji je želio ostati anoniman.