News

Komentari 9

Dječak rođen s organima izvan tijela uskoro će na operaciju

Dječak rođen s organima izvan tijela uskoro će na operaciju

Ethan Suglo (3) iz Gane rođen je s organima izvan tijela. Zbog svog izbočenog trbuha zovu hga "trudni dječak". Uskoro će na operaciju koja će mu promijeniti život

Trogodišnji Ethan Suglo iz Gane rođen s ogranima izvan tijela uskoro će biti podvrgnut operaciji koja će mu spasiti život, javlja Mirror.

Prošlog ljeta britanski liječnik David Williams posjetio je svoju kćer, koja u Gani podučava engleski jezik i radi na jednoj radijskoj postaji. Tamo je upoznao Ethanovog oca, Charlesa koji radi na istom mjestu.

- Otac me pitao da pogledam dječaka jer sam liječnik. Mislio sam da ću vidjeti još jedno afričko dijete s napuhanim trbuhom, pothranjeno i puno parazita. Šokirao sam se kad sam vidio Ethana. U 20 godina koliko radim kao doktor nisam vidio takav slučaj, pogotovo ne na tako malenom djetetu. Obećao sam njegovom ocu da ću mu pomoći - govori David.

David je pregledao dječaka i tijekom godinu dana sa suprugom Jacquie kroz humanitarne akcije skupio oko 51.000 funta za Ethanovu operaciju u Velikoj Britaniji. Naime, operacija u Gani nije dolazila u obzir jer ne postoje uvjeti za to, kao ni stručno osoblje koje bi je moglo izvesti.

David je već kontaktirao svoje britanske kolege, a za operaciju će biti potrebno oko 25.000 funta. Ostatak novca bit će za ostalu djecu koja imaju zdravstvenih problema.

Liječnik je kazao da mališana u Gani zovu "trudni dječak" zbog njegovo izbočenog trbuha.

- Roditelji  ga ne puštaju da izlazi iz kuće jer ga svi diraju po trbuhu i komentiraju njegov izgled - kaže David dodajući da će nakon operacije dječak napokon moći normalno živjeti i ići u školu.

- Zaista je nevjerojatan dječak. Vrlo je sretan i hrabar, jako se dobro nosi sa svime - kaže liječnik.

 

Najčitaniji članci