Obavijesti

News

Komentari 218

Dječak ni danas nije na nastavi. Ravnatelj: Traži se rješenje za ovo, što će biti dalje, ne znamo!

Dječak ni danas nije na nastavi. Ravnatelj: Traži se rješenje za ovo, što će biti dalje, ne znamo!

Pred školom je dječaka i oca dočekao ravnatelj s kojim su razgovarali, a pojavila se i majka. Otac dječaka potom je iz automobila izvadio i stolce, a danas pred školom nema drugih prosvjednika

VIDEO

Dječak koji zbog maske već danima propušta nastavu u osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama došao je i jutros pred školu, no nije ni pokušao ući bez maske. 

Posljednje informacije

12.00 Oko 11.40 otac dječaka odnio je stolce koje je jutros donio, a potom je cijela obitelj otišla automobilom.

10.50 Dvije žene pokušale su ući u prostor škole, policija ih je htjela legitimirati, ali su one to odbile i svađale se s njima te su na kraju napustile prostor škole.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

10.45 Uživo iz Krapinskih Toplica: Izjava ravnatelja Štibohara

- Jako puno stvari dogodilo se ovaj tjedan, od početka je županija odlučila podići razinu sigurnosti kako bi se nastavni proces mogao odvijati, sigurno za učenike. Mnoštvo institucija je obišlo školu kako bi našli rješenje. S roditeljima po nekoliko sati na dan pokušavamo naći rješenje, dijalog, koji odbijaju, jer ne žele da njihovo dijete stavi masku. Što će dalje biti, ne znamo.

- Zaštitari će biti ovdje koliko je potrebno. I dalje radimo nesmetano, pokušavamo biti neometani u svemu što se događa oko nas. A zajedničko rješenje, nadam se da će institucije dati svoj prijedlog i da će roditelji biti upućeni da vide, temeljem svih propisa koji njih vežu ozbiljnost i odgovornost za svoje dijete - rekao je.

9.50 Jutros sam ponovo pokušao razgovarati s ocem, majkom i našem učenikom. Nažalost, nema napretka. I dalje se vrtimo u krug. Otac traži svoja prava, no pravila su propisana i ista su za sve, rekao je ravnatelj Samson Štibohar za Index.

U međuvremenu je s dječakom pred školom ostao s majkom.

POGLEDAJTE VIDEO: Dječak ponovo nije na nastavi

Pokretanje videa...

Dječak ni danas nije na nastavi. Ravnatelj: Traži se rješenje za ovo, što će biti dalje, ne znamo! VIDEO
Plenković: Cirkus u Krapinskim Toplicama je neprihvatljiv, kao i Buljevo šarlatanstvo u Sinju
Plenković: Cirkus u Krapinskim Toplicama je neprihvatljiv, kao i Buljevo šarlatanstvo u Sinju

8.45 Pred školom je dječaka i oca dočekao ravnatelj s kojim su razgovarali, a pojavila se i majka. Otac dječaka potom je iz automobila izvadio i stolce.

U OŠ Krapinske toplice nastavlja se problem zbog dječaka koji odbija nositi masku

Danas pred školom u Krapinskim Toplicama nema prosvjednika koji su podržavali obitelj, prenosi Index.

Navodno su u obližnjem kafiću, a radi se o pet-šest ljudi, piše Zagorje International, navodeći da su na ulazu u školu zaštitari, a u krugu škole je i troje policajaca.

- Sinu smeta maska i guši ga. Cijelu prošlu godinu je trpio i više ne može - rekao je jučer ujutro otac dječaka.

FOTO Pogledajte kako policajac daje prekršajnu prijavu ocu dječaka, opet je nije htio primiti
FOTO Pogledajte kako policajac daje prekršajnu prijavu ocu dječaka, opet je nije htio primiti

Podsjećamo da  dječak ne ide u školu jer ne želi staviti masku koju bi morao nositi tek tri do pet minuta dnevno, samo na hodniku dok ide prema učionici, na nastavi maska nije obavezna.

Roditelje pozvali u Centar za socijalnu skrb

Roditelji učenika koji odbija nositi masku do razreda u Osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama primili su poziv da se u ponedjeljak jave u Centar za socijalnu skrb na razgovor, piše u petak Jutarnji list.

Učinjeno je to nakon što centar s njima nije uspio ostvariti kontakt, odnosno nakon što su roditelji odbili razgovor s terenskim djelatnicama o situaciji koja je nastala zbog toga što njihov sin već danima odbija poštovati epidemiološke mjere i sa zaštitnom maskom doći do svoje učionice.

"Mi smo dobili obavijest škole da učenik već peti dan ne pohađa nastavu, a kako roditelj može opravdati nepohađanje nastave do tri dana, škola nas je bila dužna obavijestiti, kao što smo i mi nakon ove obavijesti škole dužni postupati po službenoj dužnosti. Podsjetit ću da je jedno od prava djeteta prema Obiteljskom zakonu i pravo na obrazovanje i mora se ustanoviti zašto je djetetu to pravo uskraćeno", rekla je Tanja Cujzek, ravnateljica zabočkog centra za socijalnu skrb.

Ona je jučer ujutro bila i u sjedištu zabočke policije gdje je prijavila Bernardu Jug, ženu koja se na društvenim mrežama profilirala kao glavni motivator u podršci roditelja dječaka iz Krapinskih Toplica koji odbija nositi masku.

"Poruke koje je ona objavljivala na svojem profilu, kao i poruke koje su objavljivali njezini sljedbenici, ali i sadržaji mailova koji su bili upućeni i na moj mail, kao i na službeni mail CSS-a uznemirili su i mene i djelatnike. Na policiji je da procjeni ima li u njima elemenata prijetnje i nije na meni da to ocjenjujem. Policija je izuzela sve te poruke i mailove", rekla je Cujzek, donosi Jutarnji list.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 218
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke