Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dječak umro, novac za liječenje otac spiskao na drogu i odjeću

Brazil: Za dječaka (2) skupili su 248,000 dolara za liječenje. Otac je potrošio 150.000 dolara na dizajnersku odjeću, satove, drogu, prostitutke. Policija ga je našla u luksuznom hotelu

Foto: Facebook
35 komentara

João Miguel Alves (2) umro je 17. listopada u Brazilu nakon borbe sa spinalnom mišićnom atrofijom. Dječak je bio star samo sedam mjeseci kada su mu dijagnosticirali bolest. Dječakov otac Mateus Henrique Leroy Alves (37) i njegova majka Karine Rodrigues su 2018. godine preko društvenih medija objavili kako skupljaju novac za lijek spinrazu.

Obitelj je nekoliko mjeseci skupila 248.000 dolara (oko 1,6 milijuna kuna) za liječenje. U gradu u kojem žive za dječaka su organizirali i maraton na kojem je bila skupljena veća suma. Već u svibnju je Mateus počeo planirati kako će napustiti svoju ženu s kojom je u braku 13 godina, bolesnog sina i sina (10).

Ženi je rekao da ide u Belo Horizante kako bi tamo završio tečaj za zaštitara i samo se jednom vratio u posjet. Novac koji su skupili za sina bio je na četiri računa. Dva su bila na Mateusa, a druga dva na Karine koja je primijetila da nestaju velike sume. U srpnju je prijavila supruga.

Policija je Mateusa uhitila u hotelu na obali mora na sjeveroistoku zemlje. Mateus je u luksuznom hotelu bio dva mjeseca i potrošio je 150.000 dolara (oko milijun kuna) skupljenih za liječenje njegovog sina. Novac je trošio na dizajnersku odjeću, satove, drogu, prostitutke i piće, piše Daily Mail. João Miguel je tek u kolovozu primio prvu dozu spinraze nakon što je vlada pristala da će mu pokriti tri tretmana. Neočekivano, dječak je umro u svojem domu prošli tjedan.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message