Obavijesti

News

Komentari 65

Dječak stao na bombu, iz tijela mu se ne usude izvaditi gelere

Dječak stao na bombu, iz tijela mu se ne usude izvaditi gelere
1

Policija je otkrila uzrok eksplozije u kojoj su u subotu kod Mostara ozlijeđeni majka (38) i 7-godišnje dijete. Ustanovljeno je da je dječak stao na bombu koja je zaostala iz Drugog svjetskog rata

VIDEO

Dječak (7) je brao šparoge s majkom Snježanom Mandraković (38) u naselju Vihovići kod Mostara te je u jednom trenutku potrčao prema majci i nogom nagazio na zaostalu bombu čiji je osigurač vjerojatno iskočio pa je nakon nekoliko sekundi došlo do kobne eksplozije.

Dječak je od silnog udara odbačen više od pet metara. Dijelovi odjeće bili su razbacani okolo, a bilo je i tragova krvi. Lakše je ranjena i majka, pa je zapomagala, a iz njihovog dvadeset metara udaljenog doma dotrčao je otac Zoran, koji je zgrabio svoje dijete čije je tijelo bilo obliveno krvlju.

Unatoč obilnom krvarenju i razbacanim dijelovima odjeće, dječakovi vitalni organi nisu bili oštećeni. 

Kako se neslužbeno doznaje iz bolnice, neki mišići dječakovih nogu su raznijeti. Rana ima posvuda. Liječnici su ga stavili u gips, jer se još ne usude dirati brojne gelere koji su ostali u tijelu, a i nastoje ih držati u stanju mirovanja. 

Njegova majka ima višestruke rane na nozi od gelera, koji su joj također ostali u tijelu, ali se može kretati i puštena je kući.

Nitko ne zna otkud se ručna bomba 'Breda' M35 popularno zvana Talijanka, koja se od početka proizvodnje 1935. koristila i u Drugom svjetskom ratu i u Domovinskom ratu, našla preko puta doma ove šesteročlane obitelji kod napuštene kuće, gdje su majka i sin bezbrižno brali šparoge, kao i puno puta do sada. 

Iz Federalne uprave civilne zaštite priopćili su kako je bomba zaostala od Drugog svjetskog rata, jer devedesetih na ovom području nije bilo izravnih ratnih borbi, ali mještani smatraju kako je bombu netko neodgovorno odbacio nakon posljednjeg rata, pa su mnogu u strahu kretati se ovim, do jučer, sigurnim područjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke