Obavijesti

News

Komentari 31

Djecu je lišila svega: Grofica je imetak ostavila beskućnicima

Djecu je lišila svega: Grofica je imetak ostavila beskućnicima
1

Britanska lady Veronica Lucan (80) ubila se smrtonosnim koktelom alkohola i lijekova. Njezina oporuka sad je otvorena. Djeci nije ostavila ništa jer smatra da njezini potomci 'nemaju manira ni poštovanja'

VIDEO

Oporuka lady Veronice Lucan (80), grofice od Dowagera šokirala je Veliku Britaniju. Naime, ova ekscentrična pripadnica britanskog visokog društva bogatstvo nije ostavila svojoj djeci već humanitarnoj udruzi Shelter (Sklonište) koja se brine za britanske beskućnike. Obdukcija nakon njezine smrti pokazala je da je grofica popila smrtonosni koktel alkohola i lijekova.To je učinila nakon što je sama sebi dijagnosticirala Parkinsonovu bolest. Ubila se u rujnu prošle godine.

Godinama nije kontaktirala s djecom

No njezina odluka da ne ostavi ni novčića svojoj djeci zapravo i ne iznenađuje jer sa kćeri Frances (53) i Camillom (47) i sinom Georgom (50) zadnjih 30-ak godina minimalno kontaktirala. Nije htjela s njima imati nikakve veze. Djeca su ipak u izjavi za medije nakon njezine smrti lijepim riječima opisala majku.

- Naše majke se sjećamo s ljubavlju i divljenjem. Imala je britak um i bila izrazito elokventna. Naša majka je bila hrabra, u nekim momentima  pretjeran i imala je nestašan smisao za humor - napisala su njezina djeca i sestre. Također su dodali i kako je bila krhka i ranjiva i da se borila sa mentalnom nestabilnošću. No da će za sve njih ostati nezaboravna.

273022440

- Pozdravljam odluku svoje majke da svoj imutak ostavi beskućnicima - rekao je njezin sin George koji je oženio kći bogatog danskog industrijalaca. Udruga kojoj su pripali svi novci, više od pola milijuna funti, zahvalna je osebujnoj lady

- U trenucima kad u našoj zemlji živi više od 300 tisuća beskućnika nevjerojatno smo zahvalni, a imetak Lady Luncan iskoristit ćemo za nastavak borbe sa lošom stambenom politikom i beskućništvom - priopćili su iz udruge.

Muž kockar i nasilnik

Veronica Lucan udala se 1963. godine za Richarda Johna Binghama, odnosno lorda Lucana u kojem je dobila troje djece. Njihov brak opisan je kao 'turobno nesretan'. Suprug joj je bio profesionalni kockar koji je obožavao automobilske utrke a bio je sklon nasilju. 

Lady Lucan has died


U dokumentarcu snimljenom prošle godine lady Lucan progovorila je i o njihovom seksualnom životu. Otkrila je kako ju je suprug tukao štapom po stražnjici kako bi se zadovoljio prije samog seksualnog čina.

Tukao ju je kaže, 'da joj izbije iz glave lude ideje'.

- Očito da ga je to uzbuđivalo, jer je poslije sa mnom imao odnos - opisala je lady Lucan u dokumentarcu 

On je misteriozno nestao 1974. godine nakon što je nasmrt pretukao dadilju njihove djece Sandru Rivett (29), a službeno je proglašen mrtvim 1999. godine. Policija je neprestano tragala za njime, ali nije uspjela naći mjesto gdje se sakrio. Mnogi su tvrdili da su ga vidjeli a prema dojavama jedno je vrijeme živio  u Indiji, na Novom Zelandu i u Južnoj Africi. 

'Vjerujem da se moj muž ubio'

Dadilju svoje djece,pretukao je vodovodnom cijevi u podrumu njihove kuće u Londonu. Veronica je vjerovala da je ona sama trebala biti žrtva. Molila je supruga da joj poštedi život nakon što je ubio dadilju. Te noći je nestao.

- Molila sam ga da me ne ubije, a potom pitala gdje je Sandra. Rekao mi je da je mrtva i da ne gledam.

Te noći ozlijeđena je i lady Lucan  te je ona kasnije svog supruga identificirala kao napadača. Nakon samog napada odvezao se do prijatelja u posuđenom automobilu koji je kasnije pronađen s krvavim tragovima u obližnjoj luci Newhaven.

U najnovijem dokumentarcu o sudbini svog muža Veronica je kazala je kako vjeruje da se ubio.
- Mislim da se ukrcao na trajekt i skočio te su ga smrvili propeleri tako da njegovi ostaci nikad nisu pronađeni - i mislim da je to bilo prilično hrabro što je učinio.

U oporuci kritizirala djecu

 - Ne želim da moja djeca profitiraju na bilo koji način od moje smrti - tvrdila je grofica a u oporuci ih nije poštedjela kritike. Napisala je da ih je odlučila izostaviti iz oporuke zbog 'nedostatka manira i poštovanja'. 

Djeca su nakon nestanka oca nastavila živjeti s majkom u njihovoj obiteljskoj kući u centru Londona u kojem se tragedija i zbila. Sin George je tada imao tek 7 godina, kći Francis 10,  a najmlađe dijete Camilla tek 4 godine. Međutim, osam  godina kasnije skrbništvo nad djecom dobila je Veronikina sestra Christina Shand Kydd i njezin suprug Bill. Razlog je navodno bio što je njihova majka smatrana psihički nestabilnom.

No ipak, prije nekoliko godina lady Lucan ispričala je  da nije imala psihički slom i da je skrbništvo prebačeno njezinoj sestri i šogoru jer je njezin sin potpisao izjavu da bi radije živio kao član obitelji svoje tete i tetka. Također, smatrala je da je tom odlukom izgubio 'privilegije koje je dobio rođenjem'. Sin je poslije objasnio da nije imao izbora. Imao je 15 godina i tako mu je savjetovao pravni savjetnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.