News

Komentari 14

Stižu minusi: I danas sunčano, ali s nižim temperaturama

Stižu minusi: I danas sunčano, ali s nižim temperaturama

Vjetar većinom slab, u Slavoniji još povremeno umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena do jaka bura slabjeti, a u drugom dijelu dana postupno okrenuti na jugo

Prijepodne djelomice sunčano, no na zapadu zemlje mjestimice s povećanom naoblakom, koja će se do kraja dana proširiti i u ostalim područjima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za utorak.

Ujutro na kopnu lokalno moguća magla. Vjetar većinom slab, u Slavoniji još povremeno umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena do jaka bura slabjeti, a u drugom dijelu dana postupno okrenuti na jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu uglavnom između 0 i 4, na Jadranu od 6 do 10 Celzijevih stupnjeva.

Kolnici su vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na cestama u gorju, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog prometne nesreće na autocesti A4 između naplatne postaje Sv. Helena i čvora Komin u smjeru Goričana, vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 40 km na sat.

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na županijskim i lokalnim cestama na području Korenice.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća. 

Najčitaniji članci