Obavijesti

News

Komentari 49

Djevojčica s osmijehom prolazi kroz borbu s teškom bolešću

Djevojčica s osmijehom prolazi kroz borbu s teškom bolešću
5

Gorana Marinović operirala je zloćudni tumor i unatoč neugodnim kemoterapijama ne skida osmijeh s lica. Djevojčici je san pjevati u Zagrebačkim mališanima

VIDEO

Što vi mislite, je l’ ja lijepo pjevam? Najveća želja mi je pjevati u Zagrebačkim mališanima jer tamo pjeva i moja prijateljica, kazala nam je Gorana Marinović (10) iz Zagreba, koju smo posjetili u stanu u kojem živi s majkom Verom (51) i bratom Goranom (4). 

Gorana se baš bila vratila sa zračenja, na koje mora ići nakon što su joj liječnici u Klaićevoj bolnici operirali zloćudni tumor na mozgu. Unatoč teškoj operaciji i neugodnim kemoterapijama, curica ne skida osmijeh s lica. S bolešću, za koju je saznala prošlog ljeta, i teškom obiteljskom situacijom, bori se veseljem. 

Po cijele dane pjeva, a majka Vera joj je sve neugodnosti kroz koje mora proći u bolnicama predstavila kao igru, da djevojčici bude lakše. Vjeruje da je i to pomoglo da izgura sve teškoće. Liječnici su zasad optimistični, iako još moraju sačekati najnovije nalaze. Gorana je šest tjedana odlazila na zračenje i kemoterapije. Na zadnjima je bila jučer, a nakon što joj se tijelo odmori, liječnici će vidjeti hoće li morati ponovno.

- Operacija je trajala osam sati. Očistili smo što smo mogli, a ostalo se mora liječiti. To dijete je imalo tumor veličine sedam puta sedam centimetara - kaže Miroslav Gjurašin, neurokirurg iz Dječje bolnice u Klaićevoj.

Goranina majka morala je uzeti bolovanje, a radila je na ugovor od mjesec dana te strahuje da će ponovno biti nezaposlena. S djecom je podstanar u Zagrebu, gdje su se preselili prije dvije godine iz Vukovara. Nadali su se boljem životu.

- Radila sam sve što sam stigla da bi moja djeca imala pristojan život. Sram me je tražiti pomoć, ali nemam izbora. Živimo od 1500 kuna socijalne pomoći i 600 kuna dječjih doplataka. To nam je za stan i režije - rekla je pa zaplakala dok su djeca bila u drugoj sobi da je ne vide tužnu.

Na Facebooku grupa za pomoć bolesnoj Gorani

Prijatelji i poznanici su na društvenoj mreži Facebook osnovali grupu za bolesnu Goranu i zamolili ljude da pomognu ovoj obitelji uplatom na tekući račun u Hrvatskoj poštanskoj banci, na broj 3209081855.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...