Obavijesti

News

Komentari 101

Djevojčica velikog srca: 'Zadnja tri bombona dala sam učiteljici'

Djevojčica velikog srca: 'Zadnja tri bombona dala sam učiteljici'
5

Matea (12) je oduševila, ali ujedno i rasplakala, omiljenu učiteljicu Sanju, koja joj predaje u šestom razredu Osnovne škole “Zdenko Turković” u Kutjevu

VIDEO

Poklonila sam joj tri bombona i čokoladicu da joj Božić bude ljepši. Dala bih ja njoj i više jer je dobra, ali nemam, rekla je Matea (12) iz naselja Hrnjevci u Kutjevu.

Oduševila je tako, ali ujedno i rasplakala, omiljenu učiteljicu Sanju, koja joj predaje u šestom razredu Osnovne škole “Zdenko Turković” u Kutjevu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

hrnjevac 05:37

- Suze mi same krenu kad pomislim na to. Matein dar mi je samo potvrdio da sam odabrala pravi poziv, biti učiteljica – rekla je Sanja, koja je svoju priču odlučila podijeliti sa slušateljima Otvorenog radija i čitateljima 24sata. Priznala je kako bi htjela pomoći Matei i njenoj obitelji.

– Voljela bih im pomoći, posebno Matei, koja je unatoč svom vedrom duhu izolirana u razredu jer s njom želi sjediti samo jedna djevojčica. To su neke stvari koje bole jer su, nažalost, djeca ponekad neosjetljiva za druge. Nerijetko se formiraju socijalne grupe u školi tako da neki ostanu po strani. Grozno je to sve, već tri dana lijem suze – rekla je učiteljica Sanja.

Mateina obitelj ima 11 djece, tata Juro i majka Ivana nigdje ne rade, svi žive od dječjeg doplatka i onoga što im netko pruži, ali to je rijetko. Od dječjeg doplatka svakog mjeseca odvajaju 2500 kuna za otplatu kuće.

- Zahvalni smo ljudima koji su nam prodali kuću jer su nam dali mogućnost da je na rate otplatimo. To nam je trenutačno najveći teret i treba nam još dvije godine da je isplatimo - kaže Juro (36). Obitelj živi u maloj kući, u kuhinji i dvije sobe. U jednoj sobi spava sedmero braće i sestara, a četvero najmlađih spava s roditeljima.

- Moramo tako jer nemamo kamo. Najmlađe dijete je Katarina (1), a potom dolaze Stipo (3), Dalibor (4), Dragana (7), Antonia (8), Pero (10), Marko (11), Matea (12), Ivan (13), Anita (14), Anamaria (15) – predstavila je svoju brojnu ali veselu obitelj mama Ivana.

- Treba nam puno toga, ali navikli smo se da nemamo, pa nam nije ni teško. Mnogi su bili i obećali pomoći, ali sve je ostalo na riječima. I župan Alojz Tomašević bio je kod nas i obećao nam puno toga, ali ništa nije ostvario. Općina Kutjevo pomaže koliko može, platili su nam priključak vode, iskopali smo sve i iz vodovoda nam stalno obećavaju da će doći. Voljeli bismo da se djeca za Božić okupaju u našoj kupaonici – rekao je Juro.

Majka Ivana ovih dana djeci rublje pere na ruke jer im se pokvarila perilica.

- Jako nam je teško plaćati režije, rata struje nam je više od 600 kuna, a uglavnom je to zbog hidropaka, koji neprestano radi – kaže Juro dok u krilu miluje jedno od najmlađih. Ostali su se okupili oko njih, oni stariji se malo srame, kažu da ne žele da ih druga djeca u školi zadirkuju te da nisu oni krivi što nemaju.

Učiteljica Sanja kaže da djeci nedostaje školski pribor.

- Oni nemaju, posuđuju od drugih. Trebaju im mape, pribor za tehničko crtanje, boje i kistovi, ravnala, sve osim knjiga i bilježnica - rekla je Sanja i dodala da ima djece koja dolaze gladna u školu.

- Oni jedva dočekaju užinu. Neki od njih mi kažu da su posljednji put jeli dan ranije. Pojedu svoj obrok pa onda čekaju ako nešto ostane da i to pojedu - tvrdi učiteljica.     

Treba im još jedna soba

Mama Ivana (35) sve bi dala da njihova trošna kućica ima još jednu sobu, pa da djevojčice i dječaci ne moraju zajedno spavati. Naime, trenutačno ih u jednoj sobi spava sedam, a ostali spavaju s roditeljima.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca