Obavijesti

News

Komentari 40

Djevojčicama je otvarao lažne profile s golim fotografijama

Djevojčicama je otvarao lažne profile s golim fotografijama
1

Muškarcu (37) iz Slavonije sudi se zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta. Na sudu se branio da je bio tužan i ljutit, jer više nisu htjele biti njegove prijateljice

VIDEO

Muškarcu (37) iz Slavonije sudi se zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta te povrede privatnosti djeteta. Optužuje ga se da je na Facebooku napravio lažne profile. Kako piše Glas Slavonije, muškarac je na Facebooku glumio da je dijete i družio se s djevojčicama u dobi od 9 do 14 godina. Kada su ga one počele brisati s liste prijatelja, počeo im je otvarati lažne profile s golim fotografijama. 

Muškarac je, naime, uzimao njihove fotografije s originalnih profila, ali bi im fotomontirao gola tijela nepoznate djece i drugih osoba, te na iste fotografije pisao uvredljive sadržaje. Tako, ako bi ih bilo tko potražio na Facebooku, naišao bi na javne profile s vrlo ružnim fotografijama. Tako je proganjao najmanje pet djevojčica, a nekima je na slikama koje je fotomontirao “šminkao” lica. 

Istražitelji su otkrili da je napravio čak 14 lažnih profila na Facebooku, a uz to je imao i više e-mail računa s kojih je iste profile napravio.

Na sudu se Slavonac branio da je bio tužan i ljutit, jer više nisu htjele biti njegove prijateljice na Facebooku. Prije nego što bi napravio lažne profile i fotomontaže slao bi im uvredljive poruke. Tužitelji smatraju da se sve događalo tijekom 2013. i 2014. godine.

Prema optužnici, 37-godišnjak je od 1. svibnja do 24. kolovoza 2014. godine učestalo pristupao Facebooku, ali i pronalazio fotografije koje prikazuju djecu različite dobi u seksualno eksplicitnom ponašanju i njihove intimnije dijelove tijela. Fotografije je pohranio na svom računalu, a potom i na DVD. Kod njega su pronađene 32 takve fotografije. Zbog zaštite identiteta žrtava točno mjesto gdje se ovaj užas događao te osobni podaci internetskog predatora nisu navedeni. 

'To je bolestan um'

Tomislav Ramljak, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku, rekao je za Glas Slavonije da je to klasični modus operandi internetskih predatora.  Ramljak navodi da je riječ o bolesnom umu i kao što će svaki pedofil napraviti sve da dođe do žrtve, tako će i internetski predator imati načine da dođe do svojih žrtava

Iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu ističu da je prvo načelo ponašanja na internetu i društvenim mrežama – ne postavljajte svoje fotografije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u