Obavijesti

News

Komentari 4

Djevojka (17) preživjela je 15 dana ispod srušene kuće

Djevojka (17) preživjela je 15 dana ispod srušene kuće
10

Pretpostavlja se da je Darlene Etienne (17) bila zatočena u kupaonici i da je imala pristup vodi, što joj je spasilo život. Prebacili su je u bolnicu

VIDEO

Darlene Etienne (17) francuski su spasioci dehidriranu, s jedva opipljivim pulsom i slomljenom nogom u srijedu prebacili u bolnicu. Djevojka je bila u šoku i uplakana, no sretna što je živa nakon 15 dana provedenih pod ruševinama svoje kuće u Port-au-Princeu.
- Živa je - uzvikivao je liječnik Paul Francois-Valette koji je djevojku otpratio u bolnicu. Gotovo je nemoguće da itko preživi bez vode više od 72 sata, a pogotovo ne više od dva tjedna, no moguće je da je do Darlene dopirala voda iz kupaonice, a spasioci kažu da je promrmljala kako je imala malo Coca Cole sa sobom. Obitelj kaže da je u trenutku potresa baš počela učiti.
- Mislili smo da je mrtva - rekao je Darlenin rođak Jocelyn A. St. Jules. No pola mjeseca kasnije, susjedi su iz ruševina čuli tihe pozive u pomoć. Spasitelj Claude Fuilla oprezno je prešao preko urušenog kuće i kroz rupu vidio crnu, prašnjavu kosu. Razmaknuo je komade betona i pružio ruku da dohvati djevojku i uvjeri se da je živa.
- Nije mogla pričati ni reći nam koliko je bila pod ruševinama, no mislimo da je bila zatrpana od prvog potresa. Mislim da ne bi preživjela još par sati - rekao je Fuilla. Trebalo im je 45 minuta da je izvuku, a susjed je rekao kako misli da je djevojka bila zatrpana u kupaonici kuće gdje je mogla imati pristup vodi. Francuski veleposlanik Didier le Bret pohvalio je svoje zemljake koji su nastavili tražiti preživjele iako je haićanska vlada službeno potragu prekinula još u nedjelju. Spasioci su iz ruševina spasili najmanje 135 ljudi, dok su susjedi i obitelji spasili još više sugrađana. Poginulih je više od sto tisuća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"