Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Djevojka (18) ukrala djetetu novac, tukla i opljačkala ženu

Vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo je djevojci istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela

34 komentara

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv djevojke (18) krađe, razbojništva te nanošenja teške tjelesne ozljede.
Djevojku terete da je 5. veljače 2019. pozvonila na vrata stana u Varaždinu, a nakon što je vrata otvorilo 10-godišnje dijete koje je bilo samo u stanu, predstavila se kao prijateljica njegove majke. Tražila je da joj dade novac zbog teške materijalne situacije, pa je dijete uzelo majčin novčanik i dalo joj 200 kuna. Kada je djevojka vidjela da u novčaniku ima još novca, istrgnula novčanik i uzela još 200 eura. 
Terete ju i da je 6. ožujka 2019. u Varaždinu, zajedno s jednom ženom ušla u hodnik obiteljske kuće gdje su naišle na ženu (75) koja otežano hoda uz korištenje štapa, snažno ju odgurnule i bacile na pod. Čvrsto su ju uhvatile za ruke i poprskale ju sprejem i tubom spreja istukle ju po glavi i nanijele joj teške ozljede. Nakon toga su joj s ruke uzele zlatni vjenčani prsten i s vrata joj strgnule zlatni lančić s medaljonom te pretražile kuću. Pronašle su i uzele još jedan prsten, novčanik s bankovnom karticom i 920 kuna. Djevojku terete da je zaprijetila nesretnoj ženi da će zapaliti kuću ako pozove policiju.
Vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo 18-godišnjakinji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Možda vas zanima i ovo:
Message