Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Do kraja tjedna pregledat ćemo prijave za kredite za stanove

U vezi s  POS-ovim stanovima za najam ministar je rekao kako intenzivno rade s gradonačelnicima i načelnicima koji pronalaze zemljišta za gradnju, a jedan dio zemljišta može darovati i država

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
2 komentara

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar rekao je u srijedu u Splitu da će ministarstvo do kraja tjedna pregledati dokumentaciju prijavljenih za subvencionirane kredite, nakon čega čega će svi oni koji imaju kvalitetnu dokumentaciju subvenciju i dobiti.

Kako je rekao ministar Štromar, zanimanje za subvencionirane kredite za stanove bilo je iznimno i 3033 mlade obitelji zatražile su kredit.

Subvencijama i stanovima POS-a mladim ljudima želi se omogućiti da osim posla imaju i svoj vlastiti dom kako bi ostali u Hrvatskoj, istaknuo je.

U vezi s  POS-ovim stanovima za najam ministar je rekao kako intenzivno rade s gradonačelnicima i načelnicima koji pronalaze zemljišta za gradnju, a jedan dio zemljišta može darovati i država.

- Ako se vidi da se negdje mogu graditi POS-ovi stanovi, a država je vlasnik zemljišta, Ministarstvo državne imovine automatizmom poklanja taj prostor. Projekti se rade i u suradnji s APN-om, stanovi se grade. Hoće li biti stanovi za najam ili prodaju, sve ovisi o zainteresiranosti onih koji će biti u tim stanovima - dodao je ministar Štromar.

Na pitanje što očekuje od graditeljstva u turizmu, odgovorio je da se i dalje puno gradi, da je optimizam i dalje prisutan. Obavljaju se veliki zahvati, grade hoteli i ima dosta zainteresiranih koji bi gradili kvalitetne hotele s pet zvjezdica. Osim toga, i mali poduzetnici žele imati kvalitetniju ponudu i povećati broj zvjezdica, posebno nakon ove sezone, dodao je ministar.
 

Novinare je zanimala i izgradnja Pelješkoga mosta te hoće li biti još takvih projekata, na što je ministar odgovorio da je taj most veliki projekt a da su veliki projekti i sve aglomeracije: vodovodne i kanalizacijske jer se mjere u milijardama kuna. "Interesantne su i za splitski prostor", istaknuo je ministar i dodao kako je riječ o nekoliko aglomeracija koje su sufinancirane europskim novcem.

- Mi moramo sve ugovoriti do kraja 2020. i izgraditi do 2023. godine kako bismo iskoristili financijska sredstva iz EU fondova - rekao je ministar Štromar u Splitu gdje je bio na sajmu SAS0. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message