Obavijesti

News

Komentari 2

Do kraja tjedna pregledat ćemo prijave za kredite za stanove

Do kraja tjedna pregledat ćemo prijave za kredite za stanove
1

U vezi s  POS-ovim stanovima za najam ministar je rekao kako intenzivno rade s gradonačelnicima i načelnicima koji pronalaze zemljišta za gradnju, a jedan dio zemljišta može darovati i država

VIDEO

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar rekao je u srijedu u Splitu da će ministarstvo do kraja tjedna pregledati dokumentaciju prijavljenih za subvencionirane kredite, nakon čega čega će svi oni koji imaju kvalitetnu dokumentaciju subvenciju i dobiti.

Kako je rekao ministar Štromar, zanimanje za subvencionirane kredite za stanove bilo je iznimno i 3033 mlade obitelji zatražile su kredit.

Subvencijama i stanovima POS-a mladim ljudima želi se omogućiti da osim posla imaju i svoj vlastiti dom kako bi ostali u Hrvatskoj, istaknuo je.

U vezi s  POS-ovim stanovima za najam ministar je rekao kako intenzivno rade s gradonačelnicima i načelnicima koji pronalaze zemljišta za gradnju, a jedan dio zemljišta može darovati i država.

- Ako se vidi da se negdje mogu graditi POS-ovi stanovi, a država je vlasnik zemljišta, Ministarstvo državne imovine automatizmom poklanja taj prostor. Projekti se rade i u suradnji s APN-om, stanovi se grade. Hoće li biti stanovi za najam ili prodaju, sve ovisi o zainteresiranosti onih koji će biti u tim stanovima - dodao je ministar Štromar.

Na pitanje što očekuje od graditeljstva u turizmu, odgovorio je da se i dalje puno gradi, da je optimizam i dalje prisutan. Obavljaju se veliki zahvati, grade hoteli i ima dosta zainteresiranih koji bi gradili kvalitetne hotele s pet zvjezdica. Osim toga, i mali poduzetnici žele imati kvalitetniju ponudu i povećati broj zvjezdica, posebno nakon ove sezone, dodao je ministar.
 

Novinare je zanimala i izgradnja Pelješkoga mosta te hoće li biti još takvih projekata, na što je ministar odgovorio da je taj most veliki projekt a da su veliki projekti i sve aglomeracije: vodovodne i kanalizacijske jer se mjere u milijardama kuna. "Interesantne su i za splitski prostor", istaknuo je ministar i dodao kako je riječ o nekoliko aglomeracija koje su sufinancirane europskim novcem.

- Mi moramo sve ugovoriti do kraja 2020. i izgraditi do 2023. godine kako bismo iskoristili financijska sredstva iz EU fondova - rekao je ministar Štromar u Splitu gdje je bio na sajmu SAS0. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu