Obavijesti

News

Komentari 22

Do sredine tjedna 'bablje ljeto', a onda stiže velika promjena...

Do sredine tjedna 'bablje ljeto', a onda stiže velika promjena...
1

Idućih dana očekuju nas iznadprosječne temperature za ovo doba godine, uz mjestimičnu kišu. Do srijede će biti toplo, a onda jako niske temperautre, uz obliniju kišu, jaku buru...

VIDEO

Od srijede nas očekuje pad temperature. Također, od srijede do četvrtka poslijepodne u mnogim mjestima unutrašnjosti past će temperatura i za oko 10 °C, padat će i kiša, često u obliku obilnijih pljuskova s grmljavinom, a ponegdje će vjerojatno biti i olujnog nevremena, prognozira HRT. I jaka bura s olujnim udarima je neprijeporna - u četvrtak na većem dijelu Jadrana, osobito na sjevernom, gdje se ne smiju isključiti ni orkanski udari, a u petak i na jugu.

Imat ćemo i često umjeren, gdjekad i jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo, te barem djelomice sunčano vrijeme, ali uz povremeno i dosta oblaka - i mjestimične kiše, uglavnom u malim količinama, i to posebice u ponedjeljak.

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano i danju vrlo toplo s najvišom temperaturom oko 27 °C. Uz promjenljivu naoblaku, mjestimice može pasti i malo kiše, uglavnom prema kraju dan. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, poslijepodne u okretanju na zapadni i sjeverozapadni, prognozira Tomislav Kozarić, dipl. ing.

U središnjoj Hrvatskoj također djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, ponegdje i malo kiše, najvjerojatnije tek navečer. Većinom umjeren jugozapadnjak u okretanju na zapadnjak, a zatim će poslijepodne vjetar oslabjeti. Najniža temperatura između 14 i 17 °C, a danju većinom 25 ili 26 °C.

Na zapadu zemlje umjereno do znatno oblačno s mjestimičnom kišom. Puhat će slab i umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, a na sjevernom Jadranu i jugo. Očekuje se da će more biti malo i umjereno valovito. Najviša temperatura od 20 °C u gorju do 25 °C na sjevernom Jadranu.

U Dalmaciji djelomice sunčano, uz više sunčanog vremena poslijepodne, a oblaka u prvom dijelu dana - kada lokalno može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 14 °C u unutrašnjosti Dalmacije, do 19 °C na obali i otocima. Na jugu Hrvatske promjenljivo, uz ponegdje malo kiše, a više sunčanog vremena u poslijepodnevnim satima i najvišu temperaturu oko 26 °C.

Dubrovnik: Obilna kiša poplavila Stradun


Do srijede još toplo, pa hladnije, uz obilniju kišu, jaku buru...

U utorak na kopnu djelomice, poslijepodne i pretežno sunčano, a u gorju oblačnije, uz gdjegod slabu kišu. U drugom dijelu srijede sa zapada jača naoblačenje s kišom, mjestimice vjerojatno i obilnijim pljuskovima s grmljavinom. Uz jugozapadni i južni vjetar do srijede će biti toplo, a u četvrtak sjeverni i prilično zahladnjenje. Od petka uglavnom suho i svježe, osobito ujutro.

U utorak na sjevernom Jadranu ponegdje malo kiše, a u Dalmaciji sunčanije. Zatim jače naoblačenje uz kišu i grmljavinu, te obilnije pljuskove, najprije na sjevernom, a u četvrtak na srednjem i južnom. Jugo će u srijedu pojačati, a zatim okrenuti na jaku, podno Velebita i olujnu buru koja u četvrtak donosi pad temperature. Od petka stabilnije, ali i dalje razmjerno svježe uz buru, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing., iz DHMZ-a.

POGLEDAJTE VIDEO POLIGRAFA:

Pokretanje videa...

01:19



 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u