News

Komentari 143

Bandića su zvali Cvrco: 'Volio je ljude, bio je čistoga srca i duše'

Bandića su zvali Cvrco: 'Volio je ljude, bio je čistoga srca i duše'

Volio je ljude. Nije ih dijelio ni po religiji, ni po stručnoj spremi ni boji kože. Svima je želio pomoći. Milan je bio dobar čovjek, veliki čovjek, sa srcem i dušom.

Život u Herceogvini bio je težak. Sve se radilo rukama, djeca su radila, pa tako i Milan. Išlo se u školu 5-6 kilometara pješice, pa tako i Milan', rekao je Ljubo Jurčić na ispraćaju Milanu Bandiću.

Pogledajte video: Bandićev ispraćaj

Bivši ministar gospodarstva i SDP-ov premijerski kandidat bio je s Bandićem od početka. Bili su bliski.

- Volio je ljude. Nije ih dijelio ni po religiji, ni po stručnoj spremi ni boji kože. Nikada ni prema kome nije pokazivao mržnju. Svima je želio pomoći. Milan je bio dobar čovjek, veliki čovjek, sa srcem i dušom. Volio je Hercegovcinu i Zagreb. Uvijek je tražio kako pomoći Hercegovini. Kad bi se sreli, uvijek je pitao za prijatelje iz djetinjstva. Do zadnjeg dana ostao je razigrani Cvrco iz Hercegovine.

- Dragi Milane, bila mi je čast biti ti prijatelj, a još veća je čast znati da si i ti moj prijatelj. Ostat će nam u trajnom nasljeđu tvoja čista duša, čisto srce. Ponosni trebaju biti i tvoji najbliži, tvoja obitelj, jer si svojim radom i postignućima Bandić učinio jednim od najuglednijih imena. Hvala ti, Milane, za sve što su učinio za Zagreb, Hrvatsku i sve ostale - rekao je Jurčić pred tisućama ljudi na Mirogoju.

Najčitaniji članci