Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dobila je opekotine po tijelu: 'U solariju sam zamalo oslijepila!'

Opasno tamnjenje: Nataša (26) nije izdržala ni deset minuta u solariju. Osim što nekoliko minuta ništa nije vidjela, dobila je opekline prvog stupnja te joj je i pozlilo

Željko Rukavina/24sata
Foto: Željko Rukavina/24sata
272 komentara

Da sam ostala u solariju još koju minutu dulje, vjerojatno bi ostala slijepa zauvijek, rekla je Koprivničanka Nataša Kostić (26).

Prošli ponedjeljak bila je na bazenu Cerine, u sklopu kojeg je i solarij. Iz iskustva joj je poznato da se tijelo ne smije izlagati dulje od 10 do 15 minuta, pa se tako i te večeri odlučila posunčati 15 minuta. No, kako tvrdi, nitko je nije upozorio da je salon promijenio lampe u solarijima zbog čega su znatno jače. Tijelo je u tom slučaju preporučljivo izlagati najviše sedam minuta. Nataša u solariju nije izdržala ni deset minuta. Pozlilo joj je, osjećala je kako joj lice gori, jako su je boljele oči, čak nekoliko minuta nije ništa vidjela. Požalila se djelatnici.

- Nasmiješena, rekla mi je da su promijenili lampe. Kad sam je upitala zašto me nije upozorila, odgovorila mi je kako ima puno posla. U licu sam bila crvena kao jastog. Lice mi se na pojedinim mjestima počelo ljuštiti - kaže Nataša, na čijem se licu i tjedan dana poslije vidi crvenilo.

Odmah je potražila pomoć u domu zdravlja u Koprivnici. Liječnici su utvrdili kako ima opekline prvog stupnja. Posjetila je i upraviteljicu tvrtke TRG, u čijem je sastavu bazen, solarij i ostali prateći sadržaji, te se požalila. Pred direktoricom Martinom Golčić djelatnica je ponovila da nije upozorila Natašu da su stavili nove lampe. Kako se nisu mogle dogovoriti o odšteti, Nataša će ih tužiti.

Direktorica Golčić nam je objasnila da rade po svim propisima i da je u prostoriji u kojoj je solarij na vidljivu mjestu istaknut način korištenja.

- Svako korištenje mimo uputa nije naša odgovornost. Ako se utvrdi da se radilo o našem propustu, onda će zaposlenici i tvrtka snositi sankcije - zaključila je.

Možda vas zanima i ovo:
Message