Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dobila meningitis: Šest mjeseci bila u komi pa ostala bez nogu

Clare Brown (32) sa 17. godina dobila je meningitis i umalo umrla. Šest mjeseci provela je u komi, tijekom kojih je pretrpjela i moždani udar. Kad se probudila, amputirali su joj noge

MENINGITIS MODEL
Foto: Profimedia
11 komentara

Clare Brown (32) sa 17. godina dobila je meningitis i umalo umrla.

U početku je mislila kako je riječ o običnoj prehladi koja će se sama povući. No nakon nekoliko dana, dok je bila kod prijateljice, srušila se u kupaonici i otad počinje njezina noćna mora. Smjestili su je na odjel intezivne njege. Organi su joj počeli otkazivati i pala je u komu u kojoj je na kraju provela šest mjeseci, piše Mirror.

MENINGITIS MODEL | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

Obitelj i liječnici počeli su gubiti nadu da će se izvući. Liječnici su čak u jednom trenutku htjeli isključiti aparate, no odustali su nakon što je počela pomicati zjenice.

Clare se naposljetku probudila, ali liječnici su imali loše vijesti - osim što je doživjela moždani udar, u nastojanju da joj spase život morali su joj amputirati obje noge. Naredne godine bile su za Clare pravi izazov. Nekad savršeno zdrava djevojka, morala pomiriti s tim da će ostatak života nositi proteze, morala je iznova učiti kako se priča, jede i guta hrana.

- Morala sam iznova sve svladavati, kao da sam mala beba - kazala je.

MENINGITIS MODEL | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

Iako je prošlo toliko godina, i danas osjeća posljedice bolesti.

- Stalno posjećujem liječnike. Zbog moždanog udara oslabio mi je vid, imam vrtoglavice i jezik mi se plete dok govorim - dodaje Clare.

 Unatoč svemu što je proživjela, Clare je odlučna u tome da svoju nesretnu sudbinu pretvori u nešto pozitivno. U udruzi 'Models of Diveristy' radi kao amabsadorica i model.

- Kada si osoba s invaliditetom stalno imaš osjećaj da ne izgledaš dobro i da si ružan. Zahvaljujući 'Models of Diversity' imam više samopouzdanja i osjećam se lijepo. Jako sam uzbuđena što sam dio ovog projekta - zaključuje.

MENINGITIS MODEL | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message