Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
219 komentara

Dobio 40 godina! Silovao kćer godinama, triput je zatrudnjela

MAKSIMALNA KAZNA Susjedi su često policiji prijavljivali buku koja je izbijala iz njihovog stana, a policija je protiv oca u više navrata podnosila prijave zbog narušavanje javnog reda i mira i obiteljskog nasilja

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
219 komentara

Muškarac iz zadarske županije kojeg terete da je godinama fizički i psihički zlostavljao vlastitu obitelj nepravomoćno je dobio 40 godina zatvora. Terete ga i da je najstariju kći duži niz godina silovao. Dvoje djece je pobacila, a jedno je rodila.

Jedna od kćeri ga je prijavila policiji pa je krajem srpnja prošle godine završio u istražnom zatvoru.  

O stravičnom ponašanju svog oca prema vlastitoj obitelji djevojka se najprije povjerila svome dečku koji ju je ohrabrio da prijavi oca.

Županijsko državno odvjetništvo cijelu je istragu proglasilo tajnom. Privedeni muškarac osumnjičen je za ukupno pet kaznenih djela. Za teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, za koje je zapriječena kazna od najmanje pet godina zatvora; za teško kazneno djelo protiv spolne slobode i za teško kazneno djelo protiv spolne slobode prema bliskoj osobi na osobito ponižavajući način, za koja su predviđene kazne od jedne do deset godina; za nasilje u obitelji, kazna iznosi do tri godine; te za povredu djetetovih prava, za što je određena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Zadarski 'slučaj Fritzl' godinama se odigravao u jednom velikom stambenom naselju. 

Susjedi su često policiji prijavljivali buku koja je izbijala iz njihovog stana, a policija je protiv oca u više navrata podnosila prijave zbog narušavanje javnog reda i mira i obiteljskog nasilja, pisao je Zadarski list.  

* Zbog zaštite prava maloljetnika ne objavljujemo identitet osuđenog muškarca.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message