Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
53 komentara

Dobio milijune na lotu, sad jedva krpa kraj s krajem

Frano Selak (81) osvojio je 7 milijuna kn na lotu nakon zrakoplovne, željezničkih i automobilskih nesreća. Sad preživljava s mirovinom od 2900 kn

Ž.Grgurinović
Foto: Ž.Grgurinović

Dobio sam sedam milijuna kuna na lotu i kupio kuću u Petrinji, u kojoj sad stanujem, te kuću na moru. Kupio sam i travnjak uz susjedovu kuću, automobil, apartman na moru, sagradio sam kapelicu u dvorištu i ispunio svoj zavjet Gospi, koja me čuvala u životu. Prijateljima i rodbini sam podijelio dio novca, a ostalo potrošio za život. Putovao sam sa suprugom Katom i novac se postupno istopio, objašnjava Frano Selak (81) kako je od 2002. do danas uspio potrošiti sedam milijuna kuna koje je dobio na lotu.
- Topljenju novca pridonijelo je i moje loše trgovačko umijeće. Tako sam kuću u Senju, koju sam platio 120.000 eura, prodao za 70.000, apartman na Čiovu sam platio 50.000, a prodao za 30.000 eura. Barku od 8000 eura, prodao sam za 2000. Uostalom, pogledajte izvode iz banke, dobio sam opomenu zbog nedopuštenog minusa u iznosu od 69 kuna, a u dopuštenom sam minusu od 9000 kuna što je uz moju mirovinu od od 2900 popriličan iznos, a supruga ne radi niti je u mirovini - napominje Frano. Čim je 2002. osvojio jackpot na lotu 7/39, morao je platiti 600.000 kuna poreza.
Unatoč novcu koji je “nestao”, Frano nije ni ogorčen ni depresivan. Zajedno s petom suprugom Katom zafrkava se na račun novca.
- Ti si, Kato, ionako sa mnom samo zbog novca, zar ne? - šali se Frano, svjestan da je u životu imao sreće jer je preživio pad aviona, izlijetanje vlaka, sletio je autom u provaliju, bježao iz zapaljenih vozila...

ZA FRANU SU REKLI DA JE NAJSRETNIJI NA SVIJETU
Rođen je kao nedonošće na otvorenom moru. Otac Martin plovio je barkom, društvo mu je pravila majka Slavica, koja je bila u 7. mjesecu trudnoće. Uhvatili su je trudovi, otac ju je porodio, okupao ga u moru, zamotao i doplovio do bolnice. Kao mali bio je bolestan i jedva preživio. Mogao je i oslijepiti. Preživio je pad autobusa u rijeku Bosnu, željezničku nesreću na pruzi Dubrovnik - Sarajevo. Nakon avionske nesreće našli su ga kako leži u sijenu. Dvaput je bježao iz zapaljenog automobila, kraj Karlobaga se autom sunovratio u provaliju. Sve te nesreće čudom je preživio.

NA ŠTO JE SVE TROŠIO MILIJUNE...
2,8 MILIJUNA KUNA Frano je potrošio na kuće u Petrinji i Senju, apartman na Čiovu i kapelicu

600.000 KUNA platio je poreza na iznos od sedam milijuna koje je dobio na lotu 2002.

70.000 KUNA potrošio je na novi automobil. Poslije ga je prodao i kupio Fiat Uno

60.000 KUNA potrošio je na brod koji je kupio kako bi plovio morima. Poslije ga je prodao

3,5 MILIJUNA KUNA razdijelio je rodbini i prijateljima te potrošio na putovanja po svijetu

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message