Obavijesti

News

Komentari 60

Dobit će 50.000 €: Splićanin je slomio penis za vrijeme seksa

Dobit će  50.000 €: Splićanin je slomio penis za vrijeme seksa
1

Muškarac iz Splita je na sudu govorio da mu je penis slomljen tijekom seksa. Osiguranje je tvrdilo da je riječ o bolesti. Sud je povjerovao muškarcu, koji je u međuvremenu preminuo

VIDEO

Splićanin je prije deset godina tijekom spolnog odnosa slomio penis. Navodno je bila riječ o analnom seksu.

Podigao tužbu: Penis mu krivo srastao

Muškarac je tada imao 43 godine. Penis mu je nakon ozljede krivo srastao. Zakrivljenje u lijevu stranu iznosilo je više od 70 posto. Zbog slomljenog penisa je podigao tužbu za odštetu od osiguravajuće kuće kod koje je imao životno osiguranje s dopunskim osiguranjem od nezgode. Općinski sud u Sinju presudio je još 2014. da osiguranje muškarcu mora platiti odštetu, no Županijski sud u Splitu presudu je srušio. Sad je sud u Sinju ponovno je dosudio u korist nesretnog muškarca. No on je u međuvremenu preminuo, a tužbu protiv osiguravajuće kuće nastavio je njegov sin.

Prema nepravomoćnoj presudi, osiguranje mu mora isplatiti 25.000 eura, odnosno oko 188.000 kuna. Toliko iznose i kamate, pa će sin ukupno dobiti 375.000 kuna.

Tri godine obilazio liječnike

Muškarac slomljenog penisa, tijekom tri godine, koliko mu je trebalo da podigne tužbu, obilazio je liječnike i u Splitu i u Zagrebu. Postavljena mu je dijagnoza Peyronijeve bolesti. No sudski vještaci koji su svjedočili na sudu u Sinju ustvrdili su kako prema dostupnoj dokumentaciji do iskrivljenja penisa nije došlo zbog bolesti, nego zbog ozljede.

- On se u ožujku 2006. godine javio liječniku zbog krvi na spolovilu. Dobio je odgovarajuće liječenje i uputu da se javlja na pregled kod urologa dva mjeseca poslije kad se postavlja dijagnoza Peyronijeva bolest - rekao je za Slobodnu Dalmaciju prof. dr. sc. Josip Gotovac, koji je bio medicinski vještak na suđenju.

On je zaključio da se nije radilo o bolesti, nego o prijelomu. To je za posljedicu imalo zakrivljenje prilikom ukrućivanja što je muškarcu onemogućilo spolne odnose.

Kako doznajemo od drugih stručnjaka, specijalista urologa, termin za takvu ozljedu je zapravo ruptura i takvi slučajevi su zapravo vrlo rijetki, no i uglavnom izlječivi ako se “prijelom” odmah sanira, odnosno sašije. No najveći je problem što muškarci koji pretrpe rupturu na penisu iz raznih razloga, najčešće od srama, ne žele uopće priznati što se dogodilo.

Pokušali smo dobiti odgovor i od osiguravajuće kuće, no do zaključenja ovoga broja odgovor nismo dobili. Muškarac je kod njih životno osiguranje sklopio 2005. godine, a vrijedilo je do 2025. S osiguranjem je navodno pokušao postići dogovor još 2008. godine.

Tražio je pola iznosa

Splićanin je od njih tražio 50 posto iznosa. Toliko je i dobio, a na iznos od 25.000 eura došle su i kamate.

Nije htio reći: Došao u bolnicu s ozlijeđenim penisom i šutio

I prije 15 godina u splitsku bolnicu stigao je muškarac s vidljivo otečenim spolovilom. Unatoč nagovaranjima, nije želio liječnicima objasniti što mu se točno dogodilo. No 10-ak godina mlađa supruga koja je bila s njim odmah je shvatila da problem nije sasvim banalan pa je liječnicima priznala kako je do ozljede došlo. Muškarac je imao sreće da je naposljetku sve prošlo u redu. Liječnici su mu ozljedu sanirali. No, naravno, kažu nam urolozi, sve ovisi kakva je ruptura, kakvog intenziteta i gdje je, pa nije ni neuobičajeno da ostanu neželjene posljedice.

Slučajevi rupture penisa zapravo su toliko rijetki da mnogi specijalisti tijekom karijere možda imaju samo jedan takav slučaj.

- To je zaista rijetkost i rupturu treba isti čas operirati te u tom slučaju sve bi se riješilo – kaže nam dr. Ivan Gilja, predstojnik Zavoda za urologiju Opće bolnice Sveti Duh. Liječnici poručuju muškarcima da se ne srame, nego da svaku promjenu na penisu odmah prijave.

Nesretni muškarac u međuvremenu je, s 49 godina, umro pa je parnicu preuzeo njegov sin. On će dobiti sav novac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.