Obavijesti

News

Komentari 31

Dobro se oporavlja: Ostavljena beba izašla iz bolnice u Tuzli

Dobro se oporavlja: Ostavljena beba izašla iz bolnice u Tuzli
6

Brigu o djevojčici, koju su 22. siječnja pronašli stanari zgrade u Lukavcu kod Tuzle (BiH), preuzeo je Centar za socijalnu skrb. Beba je zdrava i dobro napreduje

VIDEO

Tek rođena beba, koja je pronađena 22. siječnja ove godine u haustoru stambene zgrade u Lukavcu kod Tuzle (BiH) napustila je Univerzitetsko klinički centar Tuzla. S obzirom da majka djeteta nije pronađena i još uvijek se na tome radi Centar za socijalnu skrb je preuzeo brigu o djetetu

- Djevojčica je zdrava i dobro napreduje tako da više nije bilo potrebe da ostane u bolnici. Gdje je dijete trenutno, da li je već udomljeno u nekoj obitelji ili se nalazi u nekoj od ustanova gdje se udomljavaju takva djeca, Centar nas nije izvijestio. Uglavnom policija i dalje traži majku djevojčice, mada mislim da će to biti jako teško jer radi se o djetetu koje je ostavljeno unutar 24 sata nakon što je rođeno - rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Bebu našli zamotanu u komad odjeće

Podsjetimo, noći između 22. i 23. siječnja mladić i djevojka su pola sata prije ponoći izlazili iz stana mladićeve sestre. Kada su došli do metalnih izlaznih vrata, na podu je ležao nekakav zamotuljak, pogledali su što je i nemalo su se iznenadili kada su vidjeli malu glavicu bebe koja nije imala snage ni plakati. Odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć. Bebu su prevezli u Univerzitetski klinički centar u Tuzlu gdje je smještena na odjelu pedijatrije. Stanar zgrade ništa ne znaju o tome kako je beba završila na njihovom ulazu. 

Ujutro me susjed s iz druge zgrade pitao što je to bilo kod nas jer je vidio policiju i Hitnu pomoć. Rekla sam da ne znam, a tek kasnije mi je susjeda s našeg ulaza rekla da je pronađena beba. Sin mi je potom rekao kako je dvije večeri vidio svjetlo u podrumu, nije provjeravao jer je mislio je netko zaboravio ugasiti svjetlo. Šokirani smo - rekla je Ivkuna Nikić (55), stanarka u zgradi na ulazu gdje je pronađena beba. 

Pretpostavlja se da je žena rodila u podrumu, da je bebi pregrizla pupčanu vrpcu, no unatoč tome odlučila je svoju tek rođenu djevojčicu zamotanu u komad odjeće ostaviti na hladnom podu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.