Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
780 komentara

Doček Nove u SAD-u: Kolindu prijavili zbog sukoba interesa

U sva tri slučaja traži se od Povjerenstva da se utvrdi je li razlog puta službeni ili privatni, odnosno je li došlo do povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
780 komentara

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković povrdila je u srijedu da su zaprimili tri prijave zbog puta predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u SAD te da će povjerenstvo provjeriti ima li u tom slučaju razloga za pokretanje postupka. 

Prijave su, kaže, sadržajno manje-više istovjetne, u njima se od povjerenstva traži da utvrdi je li povodom putovanja predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović u SAD došlo do povrede odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa.  

Problem je što se ne zna  je li riječ o privatnom putovanju koje je pokriveno i plaćeno sredstvima državnog proračuna ili se uistinu radi o službenom putovanju s protokolom i pratećim okolnostima koje jedan službeni put prati, pojasnila je Hini predsjednica Povjerenstva.

- Okolnosti puta nisu poznate, a iz onoga što je dosad javno objavljeno i dostupno nije razvidno radi li se o privatnom ili službenom putovanju - objašnjava predsjednica Povjerenstva koje je od nadležnih tijela zatražilo relevantne podatke i dokumentaciju 

Nakon što dobiju zatražene podatke i dokumentaciju, Povjerenstvo će na javnoj sjednici raspravljati o tome ima li ikakvih razloga ili povoda za pokretanje postupka u ovom slučaju.

- U ovom trenu to nije moguće znati, niti bilo što prejudicirati - ističe Orešković, koja nije precizirala što je zatraženo i od koga, kao ni razdoblje u kojemu bi se moglo odlučivati u tom slučaju.

Iz Ureda predsjednice Republike nemaju komentar na prijave koje su pristigle Povjerenstvu.

Povjerenstvo nije objavilo tko je sve podnio prijave, no, Goran Vojković je u utorak navečer na Facebooku objavio kako je upravo on jedan od podnositelja prijave.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message