Obavijesti

News

Komentari 539

Dočekali je hvalospjevi: "Vaš dolazak je obilježen suncem..."

Dočekali je hvalospjevi: "Vaš dolazak je obilježen suncem..."
18

Svoj trodnevni boravak u Vukovaru predsjednica je započela paljenjem svijeće ispred Križa na ušću Vuke u Dunav. Snimila je selfie i razgovarala s građanima

VIDEO

Vi ste radostan vjesnik proljeća , rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u svom govoru ispred zgrade Županije Vukovarsko-srijemske u koju je u četvrtak hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na tri dana privremeno izmjestila svoj Ured te tako, na simboličan način, Vukovar učinila "glavnim gradom Hrvatske".

POGLEDAJTE VIDEO: Vukovar dočekao predsjednicu

Pokretanje videa...

24sata Video 00:43

Župan Vukovarsko-srijemski Božo Galić u hvalospjevu hrvatskoj predsjednici bio je još slikovitiji: "Vaš dolazak je obilježen suncem koje je jutros izašlo i obasjalo Vukovar!"

Svoj trodnevni boravak u Vukovaru predsjednica je započela paljenjem svijeće ispred Križa na ušću Vuke u Dunav, a njezinu gestu je pratilo stotinjak okupljenih građana koji su je dočekali pljeskom. Neki od njih, poput dvojice dječaka, iskoristili su mogućnost i prišli predsjednici te s njom napravili prigodni "selfie".

Na putu joj se nakratko ispriječila Ana Bzdek, majka ekshumiranog hrvatskog branitelja Ivana Ivanike, koja joj se u suzama požalila na život u Vukovaru.

Davor Javorović/PIXSELL

Ispred zgrade Županije predsjednica se nakratko zadržala u razgovoru s djecom iz dječjeg vrtića koji su joj se pohvalili da će kad narastu postati veterinari, sportaši, a jedna djevojčica već sad zna da će otići iz Vukovara.

Davor Javorović/PIXSELL

''Svaki put kada dođem u Vukovar vidim da je grad sve ljepši''

U svom obraćanju javnosti ispred Županije, predsjednica je podsjetila da je privremeno izmještanje njezinog ureda u Vukovaru već trebalo i ranije biti , ali da se sve moralo odgoditi zbog parlamentarnih izbora "da se to ne bi krivo protumačilo i da bi se tijekom izbora svi mogli fokusirati na one prave probleme".

- No, to je zapravo ispalo dobro i drago mi je da ćemo u petak, na simboličan način i uz visoke uzvanike, upravo ovdje obilježiti dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, kao i 20. obljetnicu donošenja rezolucije UN-a, kojom je krenula provedba Erdutskog sporazuma o mirnoj reintegraciji Slavonije, Baranje i Srijema u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske - rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Davor Javorović/PIXSELL

Pritom je napomenula da svaki put kad dođe u Vukovar vidi da je grad sve ljepši, ali "sve više me žalosti činjenica da iz Vukovara odlaze ljudi".

- Naša ogromna zadaća je osigurati uvjete da nam mladi ostanu na ovim prostorima, jer što je grad bez ljudi? Ovo izmještanje ureda u Vukovar poticaj je i nastojanje da se u ovih nekoliko dana o Vukovaru govori u nekom drugom svijetlu i da Vukovar, na nekoj simboličnoj razini, bude glavni grad Republike Hrvatske - rekla je predsjednica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 539
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke