Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Dočekali Novu već u podne: U Fužinama 10.000 posjetitelja!

U Novom Vinodolskom okupilo se oko pet tisuća posjetitelja, na zagrebačkom "Adventu na Strossu" u podne je priređen glazbeni program, u Ogulinu su organizirali Dječji doček Nove godine

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
13 komentara

U Novom Vinodolskom, na središnjem Trgu Ivana Mažuranića i obližnjim trgovima u ponedjeljak u podne organiziran je još jedan tradicionalni 'Pozdrav Novoj 2019. godini", a doček u podne organiziran je i u Zagrebu, Ogulinu, Fužinama...

Uz glazbu triju vokalnoinstrumentalnih ansambala u Novom Vinodolskom okupilo se oko pet tisuća posjetitelja, građana Novog Vinodolskog i okolnih mjesta, te izletnika i turista, od kojih mnogi redovito ispraćaju Staru i dočekuju, pozdravljaju u podne sljedeću, Novu godinu.

Staru godinu ispraćalo se i Novoj godini nazdravljalo uz pjenušac "1288", nazvan prema godini donošenja Vinodolskog zakona, Vinarije Pavlomir, na čijih su 40 hektara, svojedobno, 1991. godine prognanici iz Vukovara, ionako dotad u svojem zavičaju vinogradari i vinari, počeli podizati desetljećima zapuštene vinodolske vinograde.

Za lovački gulaš, pobrinula su se dva novljanska lovačka društva, "Košutnjak" i "Gradina" te Udruga prijatelja grožđa i vina "Ružica Vinodola".

I najmlađi imali su također svoj program, a to je bila besplatna vožnja vlakićem i besplatne krafne.

Pozdrav Novoj godini upriličili su i u Zagrebu, Ogulinu, Fužinama...

Na zagrebačkom "Adventu na Strossu" u podne je priređen glazbeni program, u Ogulinu su organizirali Dječji doček Nove godine. Ondje je za najmlađe posjetitelje bila priređena bogata tombola, nastup Ogulinskih mažoretkinja, pušteni su baloni lijepih želja, a sve je završilo vatrometom konfeta.

U Fužinama u podne 10.000 posjetitelja

U Fužinama na ispraćaju Stare godine očekuju oko 10 tisuća ljudi.

Prošlu, 2017. godinu u Fužinama je ispratilo oko 12 tisuća ljudi, a s obzirom da je danas radni dan, očekuje da će na jednodnevni izlet u Fužine doći nešto manje gostiju, njih oko 10 tisuća, rekao je Marinko Jakovljević, direktor Turističke zajednice Fužine, za N1.

Osim gostiju iz raznih dijelova zemlje, došlo je i nekoliko autobusa iz Slovenije, ali i grupe turista koje su kraj 2018. odlučile provesti negdje na Jadranu.

"Novogodišnji vlak iz Rijeke dovezao je tisuću ljudi", rekao je Jakovljević te dodao da za novogodišnje praznike udvostruče broj stanovnika.

Jakovljević je naglasio da su zadnjih godina, zbog sigurnosnih razloga, odustali od pucnjave, pa su točno u podne u zrak pušteni šareni baloni na kojima su ispisane novogodišnje želje.

"Orginalno ovo je u prvom redu ispraćaj stare godine. U Hrvatskoj ipak, čini se, svaka stara je bolja od nove", dodao je Jakovljević.

Dječji doček Nove godine održao se danas na Stradunu gdje je nastupila Mija Negovetić, a pridružili su joj se Toni Cetinski i Nina Badrić.

Dubrovnik: Brojni Dubrovčani okupili se na Stradunu na dječjem dočeku Nove godine | Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message