Obavijesti

News

Komentari 124

Dodik: Bit će još referenduma do 2018., ne bojim se uhićenja

Dodik: Bit će još referenduma do 2018., ne bojim se uhićenja
1

Referendum o Danu Republike Srpske je održan usprkos odluci Ustavnog suda BiH kojom je zabranjen. Spominalo se čak da i da bi Dodik mogao biti uhićen

VIDEO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik gostovao je na N1 televiziji gdje je kazao da se nakon referenduma o Danu RS može očekivati smanjenje tenzija. Najavio je kako je idući korak vraćanje Narodne skupštine RS.

- Zadovoljan sam činjenicom da je referendum prošao bez problema. Također, zadovoljan sam i s rezultatom mada sam malo umoran i nenaspavan. Učinili smo vrlo važan posao i odmah smo rekli da je provođenje referenduma u funkciji provođenja odluke Ustavnog suda BiH i mi smo se odlučili da toj odluci treba prilagoditi proslavu Dan RS. Prvi korak je referendum, a sljedeći koraci su da se ponovo vratimo u Narodnu skupštinu RS - rekao je.

Referendum je održan usprkos odluci Ustavnog suda BiH kojom je zabranjen. Spominalo se čak da i da bi Dodik mogao biti uhićen.

- Nisam zadužen da se bojim i nemam nikakvog straha. Mislim da je priča o uhićenju više pokriće za one koji su htjeli zaustaviti referendum. Sada pokušavaju napraviti nekakav novi aranžman. Zar misle da će se država napraviti političkim proganjanjem lidera jednog naroda? - kazao je i dodao da se ne boji ni smjene.

- Nikada mi nije bilo važno koja je sila ispred mene ako sam svjestan koga branim. Nije bilo godine kada se nešto ozbiljno nije pokretalo protiv Dodika. Činjenica je da protiv Dodika nije izrečena niti jedna kaznena prijava. Jedino sam prekršajne prijave dobivao zbog prebrze vožnje - rekao je.

Na pitanje ostaje li pri najavi SDNS-a da će 2018. raspisati referendum o izlasku RS iz BiH odgovorio je: "Naš stav će se znati te godine. Mi nismo nikakvi avanturisti i destrukcivci nego smo ozbiljna stranka. Ako bude potrebe bit će još referenduma do 2018. i pokazali smo da ih možemo organizirati".  Najavio je i referendum o ulasku u NATO.

- BiH može održati svoj okvir. Potpuno je legitimno da Bošnjaci teže unitarizaciji i centralizaciji kao što je i legitimno da mi težimo samostalnosti i autonomiji u okviru BiH - rekao je o jedinstvenoj BiH.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...