News

Komentari 65

'Dogovorili smo se da neće biti mobitela. Da je u tarzanicama došao, manje bih se iznenadio'

'Dogovorili smo se da neće biti mobitela. Da je u tarzanicama došao, manje bih se iznenadio'

Iako je dogovor bio da se na sastanku Vijeća ne koriste mobiteli, kako kaže predsjednik Milanović, Gordan Jandroković je nakon nekoliko sati posegnuo za svojim mobitelom

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je i danas sjednice Vijeća za obranu i nacionalnu sigurnost na kojima je sudjelovao prije dva dana u Banskim dvorima kako bi razgovarali o stanju u vojsci. Od tog dana sukobi na relaciji Pantovčak-Banski dvori samo su se produbili. Milanović je, podsjetimo, odmah nakon višesatnog sastanka sazvao svoju presicu, potom iza njega i premijer Andrej Plenković kako bi mu odgovorio istaknuvši kako je načelniku Glavnog stožera OSRH Robertu Hranju bilo zabranjeno govoriti na sastanku, onda je na to Milanović odgovorio priopćenjem, pa se pisanim putem preko Ureda predsjednika oglasio i Hranj, pa se u sve jučer upetljao i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Upravo po njemu je danas opleo Milanović otkrivši kako je Jandroković na tim sjednicama imao mobitel iako se zna za pravilo da se ne smiju unositi u dvoranu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Izjava Milanovića 

'Njonjo je imao sinkopu 4 sata, a onda uzeo mobitel' 

- Laprdaju o sadržaju razgovara Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu, što je po meni na razini krivičnog djela. Prvi put smo čuli da se Plenković i Njonjo usude govoriti što je bilo na sastanku na kojem se ne smije ni mobitel koristiti. Jedina osoba koja to nije shvatila je Jandroković. Nakon tri-četiri sata, čovjek je izvadio mobitel i počeo tipkati po njemu. I onda je rekao da to nije znao. Evo, to je jedan detalj, nema veze sa sadržajem, samo da vidite kakva je sigurnosna kultura čovjeka koji vodi Sabor i koji druge naziva smećem - otkrio je predsjednik dodavši kako je Jandroković četiri sata imao sinkopu i nije otvorio usta. 

- A onda kad ih je otvorio, to je bilo za kavez. Toliko o onome što je bilo na sastanku i tko je zabranio admiralu Robertu Hranju da govori  - rekao je Milanović dodavši kako se nakon svega što su izrekli premijer i predsjednik Sabora Hranj naprosto morao očitovati priopćenjem u sigurnoj zoni preko Ureda predsjednika. 

- Prozivate i provocirate admirala i načelnika Glavnog stožera, koji ne smije istupati javno, ali onda mora obraniti i nekakvu osobnu čast i pristojno im napiše da lažu. I što ćemo sad? Kome javnost vjeruje? Njonji ili admiralu? Zašto ga je provocirao? Perfidno. A onda je Njonjo drugi dan rekao da mu je bilo zabranjeno da govori, nakon čega se Hranj očitovao. I u prvoj rečenici stoji da takvu vrstu komentara smatra neprimjerenim i pogrešnim. To je poruka nekim ljudima, ako se nisu prepoznali u tome, a onda je rekao da smatra da je odgovorio na sva pitanja. Ali ne na divljački način na koji su mu upućena od strane Njonje - rekao je dodavši kako je dobro da se Jandroković nije još skinuo i u kupaće gaće aludirajući na fotografiju koju je ljetos objavio na Facebooku. 

Ponovio je kako je način na koji je Jandroković govorio kad je konačno progovorio bio divljački. 

- Postoji jedan neurološki poremećaj grčkog naziva koji je prost, a koji ide uz Touretteov sindrom, koji je težak i s time se ne treba rugati, a kad ljudi naprosto ne mogu zadržati neke stvari u sebi pa u svakoj rečenici nekoliko puta krvavo opsuje. E, to je izgledalo tako otprilike i to samo od Jandrokovića. To je nešto što javnost, nažalost, nije vidjela, ali predsjednik Sabora, koji nekome može reći da je smeće, je u svojim kompleksaškim izljevima spreman na sve. Moraš se nasmijati i reći Plenkoviću "moraš ga obuzdati, skinut će se u tarzanice i još će se na lijanu objesiti" - rekao je Milanović dodavši kako je bilo za krepati od smijeha kad je shvatio da je Jandroković izvadio mobitel. 

- Ja pitam Lozančića i to nakon tri sata, čovjek je valjda imao sinkopu i tri sata nije otvorio usta. Onda je bilo već sam rekao što, da bi ga onda vidjeli kako tipka na mobitel. I to na drugom sastanku, koji je bio gentlemenski, Vijeća za nacionalnu sigurnost. Već smo satima tamo sjedili, gledam i ne mogu vjerovati. Da se skinuo u tarzanice, bio bih manje iznenađen, ali vidim čovjeka kojem je to već n-ti sastanak Vijeća i on to ne zna. Svi znaju, ali naš Gogi ne zna. Moram govoriti o tome, bilo je 12 svjedoka, ja kažem "pa dobro, vidim li ja dobro da on tipka po mobitelu", vele mi da i ja kažem premijeru "gledajte, ako dobro vidim predsjednik Sabora se igra s mobitelom, a to je najstrože zabranjeno" - istaknuo je napravivši grimasu otvorenih usta kao opis kako je premijer na to reagirao.

Najčitaniji članci