Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dok majka Nina šuti, otac ne odustaje od ovrhe nad sinom...

Nina Kuluz se od 2012. do 2016. sa sinom Cesareom skrivala u BiH. Alessandro Avenati ogorčen je jer unatoč sudskim odlukama ne može živjeti sa sinom

Foto: Pixsell/Privatni album
97 komentara

Volim sina i želim provesti ono što je odlučeno na sudovima u Hrvatskoj i Italiji, rekao je za “Dnevnik” Alessandro Avenati, otac osmogodišnjeg Cesarea.

Njegova bivša izvanbračna partnerica i majka djeteta, Splićanka Nina Kuluz, nije željela komentirati najnoviju odluku Županijskog suda u Zagrebu da nema razloga za odgodu ovrhe te da dječaka treba predati ocu u Italiju. Iako je Županijski sud u petak poslao odluku, ona u utorak još nije stigla na Općinski sud u Splitu. Sud se navodno pozvao na Hašku konvenciju o otmici djece, prema kojoj je nužno što hitnije osigurati povratak nezakonito odvedenog djeteta, kao i zaključio da protok vremena može imati nepopravljive posljedice za odnos između djeteta i roditelja s kojim ne živi.

- Nažalost, dok ne primimo odluku, ne možemo komentirati daljnje korake. Kako je nije zaprimio čak ni Općinski sud u Splitu, postupanje dijela medija smatramo bezočnim senzacionalističkim iživljavanjem. Ipak se ovdje radi o jednom osmogodišnjaku koji živi s majkom, bakom i djedom u Splitu, a ne o ovrsi nad perilicom rublja. Stoga će svi daljnji koraci, kao i oni koje sam dosad poduzeo, biti usmjereni isključivo na njegovu dobrobit - rekao nam je Mišo Živaljić, odvjetnik Nine Kuluz.

Podsjetimo, talijanski sud donio je odluku, koju je potvrdio i hrvatski sud, da maleni Cesare treba živjeti s ocem u Italiji, dok ga majka ima pravo posjećivati.

Kako ona odbija postupiti prema pravomoćnoj sudskoj odluci, sud je 27. lipnja pokušao provesti ovrhu. Zahvaljujući brojnim građanima koji su se okupili u Splitu ispred stana u kojemu žive te činjenici da sud nije osigurao prevoditelja, ovrha je odgođena.

- Smatramo da ova odluka Županijskog suda nije od presudne važnosti za cijeli predmet. Bitna je okolnost da će dijete uskoro krenuti u drugi razred i onda će se postaviti pitanje kako bi se uopće uspjela provesti eventualna odluka dok traje školska godina - izjavio je odvjetnik Nine Kuluz Milan Markiš za HTV. Na splitskom sudu vodi se još jedan postupak u kojemu Nina Kuluz traži izmjenu odluke o skrbništvu.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message