Obavijesti

News

Komentari 97

Dok majka Nina šuti, otac ne odustaje od ovrhe nad sinom...

Dok majka Nina šuti, otac ne odustaje od ovrhe nad sinom...
2

Nina Kuluz se od 2012. do 2016. sa sinom Cesareom skrivala u BiH. Alessandro Avenati ogorčen je jer unatoč sudskim odlukama ne može živjeti sa sinom

VIDEO

Volim sina i želim provesti ono što je odlučeno na sudovima u Hrvatskoj i Italiji, rekao je za “Dnevnik” Alessandro Avenati, otac osmogodišnjeg Cesarea.

Njegova bivša izvanbračna partnerica i majka djeteta, Splićanka Nina Kuluz, nije željela komentirati najnoviju odluku Županijskog suda u Zagrebu da nema razloga za odgodu ovrhe te da dječaka treba predati ocu u Italiju. Iako je Županijski sud u petak poslao odluku, ona u utorak još nije stigla na Općinski sud u Splitu. Sud se navodno pozvao na Hašku konvenciju o otmici djece, prema kojoj je nužno što hitnije osigurati povratak nezakonito odvedenog djeteta, kao i zaključio da protok vremena može imati nepopravljive posljedice za odnos između djeteta i roditelja s kojim ne živi.

- Nažalost, dok ne primimo odluku, ne možemo komentirati daljnje korake. Kako je nije zaprimio čak ni Općinski sud u Splitu, postupanje dijela medija smatramo bezočnim senzacionalističkim iživljavanjem. Ipak se ovdje radi o jednom osmogodišnjaku koji živi s majkom, bakom i djedom u Splitu, a ne o ovrsi nad perilicom rublja. Stoga će svi daljnji koraci, kao i oni koje sam dosad poduzeo, biti usmjereni isključivo na njegovu dobrobit - rekao nam je Mišo Živaljić, odvjetnik Nine Kuluz.

Podsjetimo, talijanski sud donio je odluku, koju je potvrdio i hrvatski sud, da maleni Cesare treba živjeti s ocem u Italiji, dok ga majka ima pravo posjećivati.

Kako ona odbija postupiti prema pravomoćnoj sudskoj odluci, sud je 27. lipnja pokušao provesti ovrhu. Zahvaljujući brojnim građanima koji su se okupili u Splitu ispred stana u kojemu žive te činjenici da sud nije osigurao prevoditelja, ovrha je odgođena.

- Smatramo da ova odluka Županijskog suda nije od presudne važnosti za cijeli predmet. Bitna je okolnost da će dijete uskoro krenuti u drugi razred i onda će se postaviti pitanje kako bi se uopće uspjela provesti eventualna odluka dok traje školska godina - izjavio je odvjetnik Nine Kuluz Milan Markiš za HTV. Na splitskom sudu vodi se još jedan postupak u kojemu Nina Kuluz traži izmjenu odluke o skrbništvu.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.