Obavijesti

News

Komentari 155

Zabio se u njihov auto, dok su umirali, on je zakopavao oružje

Zabio se u njihov auto, dok su umirali, on je zakopavao oružje
1

Osumnjičeni za izazivanje teške prometne nesreće je umjesto pružanja pomoći zakopavao oružje u obližnjoj njivi da ga ne bi pronašla policija, te je imao lažnu propusnicu za kretanje za svog suvozača

VIDEO

Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10, Općinski sud u Livnu je osumnjičenom T. P. (41), zvanom 'Z' iz Livna, odredio jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginulo četvero mladih iz sela Strupnić, Vlado Vujeva (20), Slavica Vujeva (20), Jozo Matković (21) te Ivana Rimac (19).

On se tereti za teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa, neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći, neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih naprava i krivotvorenja isprave, prenosi Avaz.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 9. travnja oko 23 sati, u vrijeme zabrane kretanja zbog trenutne epidemiološke situacije, na magistralnoj cesti M-6.1 u mjestu Kovačić, općina Livno, upravljao Land Roverom (O23-J-244) iz pravca Bosanskog Grahova prema Livnu bez upaljenih svjetala pa je lijevim prednjim dijelom vozila udario u prednji dio Golfa 2 (J87-E-496), u kojem su se nalazili poginuli. 

Također se sumnjiči da je bez pomoći ostavio osobe ozlijeđene u nesreći, jer je zakopavao lovačke puške i municiju da ih policija ne bi pronašla. Oružje je zakopao u njivi stotinjak metara od mjesta nesreće, što su policajci pronašli tijekom očevida.

Osumnjičenom se, također, stavlja na teret da je u svojoj obiteljskoj kući u mjestu Rujani u Livnu držao protutenkovski raketni bacač M-80, zolju, dvije ručne bombe M-75 i M-52, 15 pištolja različitih modela i kalibara, lovački karabin, municiju različitih vrsta i kalibara te bajonete.

Livno zavijeno u crno: Sprovod četvero mladih bit će na Uskrs
Livno zavijeno u crno: Sprovod četvero mladih bit će na Uskrs

Pored toga, osumnjičeni se tereti da je 30. ožujka izradio lažnu ispravu neovlaštenom upotrebom pravog pečata Lovačkog udruženja iz Lištana, potvrdu o kretanju, kojom se I. Š., osobi koja se za vrijeme prometne nesreće nalazila na mjestu suvozača u vozilu osumnjičenog, za vrijeme opasnosti od pojave koronavirusa Covid-19, kao lovočuvaru, dozvoljava kretanje 24 sata dnevno.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog postupajući Kantonalni tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta zbog postojanja osnovana straha da će uništiti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, kao i da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, odnosno zbog razloga opisanih u članku 146. stavak 1. točka b) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Općinskog suda u Livno, protiv osumnjičenog je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana, piše Livno Online.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku,  a u daljnjem tijeku postupka provest će se potrebna vještačenja, prikupiti određena materijalna dokumentacija, saslušati svjedoci i poduzeti sve druge mjere i radnju u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava