Obavijesti

News

Komentari 424

Dok su ga izvodili iz DORH-a: Namignuo i pokazao palac gore

Dok su ga izvodili iz DORH-a: Namignuo i pokazao palac gore
3

David Komšić (20) je osumnjičen za ubojstvo bivše djevojke Kristine Krupljan (19) u srijedu u Zagrebu. Izbo ju je više od 30 puta. Sudac mu je odredio istražni pritvor

VIDEO

David Komšić (20) je osumnjičen za ubojstvo bivše djevojke Kristine Krupljan (19) u srijedu u Zagrebu. Izbo ju je više od 30 puta. Komšić je u petak ujutro je ispitan u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Selskoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:19

Dok su ga policajci vodili natrag u “maricu”, pogledao je oca, koji je stajao u blizini, namignuo mu, šeretski se nasmiješio i dignuo palac gore, vidi se na snimci RTL-a.

POGLEDAJTE SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:43

Nije odavao dojam kao da se kaje zbog ubojstva bivše djevojke Kristine Krupljan (18), za koje ga terete.      

POGLEDAJTE VIDEO:

Odvjetnik: On je u teškom psihičkom stanju

On je u teškom psihičkom stanju, pod stresom i u šoku, uvjeravao nas je mladićev odvjetnik Fran Olujić.

Dodao je da je njegov klijent u kratkim crtama iznio obranu, no o detaljima nije mogao govoriti. Budući da Komšić ima tek 19 godina, postoji mogućnost da mu sude kao mlađem punoljetniku prema maloljetničkom pravu, u kojem slučaju bi mu prijetila znatno niža kazna. Konačnu odluku o tome donijet će sud. Njegova obrana mogla bi ići i u smjeru pokušaja rušenja kvalifikacije teškog ubojstva jer mu za obično ubojstvo prijeti niža kazna. 

Komšiću istražni pritvor, ubio je Kristinu iz osvete

Sudac istrage odredio je Davidu Kmšiću istražni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja djela i teških okolnosti djela.

"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točke 1., 2., 3. i 4. Kaznenog zakona. (24. 2. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da se osumnjičenik 22. veljače 2017. oko 21,30 sati u Zagrebu; nakon što je ranije tog dana, od 20,18 do 21,18 sati bio u jednom zagrebačkom ugostiteljskom objektu sa svojom višegodišnjom bivšom djevojkom (1998.), prema kojoj se već i ranije nasilnički ponašao; dovezao kao suvozač osobnim automobilom oštećenice (ona je upravljala) do parkirališta ispred stambene zgrade u kojoj ona stanuje u Prilazu Svetog Josipa Radnika kbr. 16.
Znajući da je ona u vezi s drugim muškarcem i da više ne želi biti u kontaktu s njim te da je trudna, osnovano se sumnja da joj je osumnjičenik; u nakani da ju usmrti kako bi joj se zbog toga osvetio; kada je oštećenica zaustavila automobil na navedenom parkiralištu, nožem kojeg je donio sa sobom zadao više desetaka ubodno-reznih rana u području glave, vrata, prsnog koša, trupa, ruku i natkoljenica odnosno osobito teške i po život opasne ozljede, uslijed kojih je oštećenica preminula na mjestu događaja", stoji u priopćenju DORH-a.

Komšićeva obitelj: 'Nitko ne odgaja dijete da postane ubojica'

- Mi nismo ni lopovi ni kriminalci, nedobog da vaše dijete nekoga ubije, svima smo u kvartu pomogli, to je dijete napravilo od ljubomore jer s tom djevojkom hoda od sedmog razreda osnovne škole. Mi smo svi užasnuti time što je napravio, ali nitko ne odgaja dijete da postane ubojica. Nedobog nikome da njegovo dijete nekoga ubije. Molim vas ne zovete više ovaj broj, čitava obitelj mi je uzrujana - rekao je za Slobodnu Dalmaciju član obitelji Davida Komšića.

Ministarstvo pravosuđa: Odustala je od prijedloga za progon

Povodom medijskih napisa, a u svrhu objektivnog izvješćivanja javnosti Ministarstvo pravosuđa daje sljedeće priopćenje: 

'Uvidom u evidencije koje vodi Ministarstvo pravosuđa utvrđeno je kako su pokrenuta dva kaznena postupka pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu, i to 2015. godine i 2016. godine.

Prvi kazneni postupak pokrenut je protiv maloljetnog počinitelja zbog kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavka 2. Kaznenog zakona i zbog kaznenog djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 1. Kaznenog zakona. 

U navedenom kaznenom postupku sud je maloljetnom okrivljeniku 26. svibnja 2015. godine izrekao mjeru opreza zabranu približavanja i zabranu uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze s maloljetnom oštećenicom, do pravomoćnog okončanja kaznenog postupka. 

Sudski postupak je pravomoćno okončan 25. travnja 2016. godine obustavom postupka jer je oštećenica odustala od prijedloga za progon i privatne tužbe, te, kako proizlazi iz rješenja suda, navela i da živi u izvanbračnoj zajednici sa maloljetnim osumnjičenikom,   čime su prestali zakonski uvjeti za kazneni progon i razlozi za izrečene mjere opreza.

Drugi kazneni postupak koji je u tijeku, pokrenut je protiv mlađeg punoljetnika zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu (sa smrtnom posljedicom) iz članka 227. stavka 6. Kaznenog zakona. 

Općinski kazneni sud u Zagrebu je optužnicu zaprimio 10. listopada 2016. godine te je 12. prosinca 2016. godine optužnica potvrđena. Prva rasprava održala se 9. veljače 2017. godine, a druga rasprava zakazana je za 13. ožujka 2017. godine.'

Orepić: Policija je odradila svoj posao

Hrvatska policija odradila je svoj posao u slučaju Kristine Krupljan, koju je u srijedu navečer u Zagrebu ubio njen bivši mladić, izjavio je ministar policije Vlaho Orepić u Trilju gdje je obišao Tranzitni centar za strance i Postaju granične policije.

- Nemili događaj se dogodio kako se dogodio, ali odgovorno tvrdim da je policija postupila u skladu sa svim svojim obvezama kroz cijelu proceduru i kronologiju događanja vezano uz počinitelja i žrtvu. Čak i onda kada su bile mjere zabrane pristupa žrtvi. U tom momentu policija je sva svoja saznanja dala pravosudnim tijelima - kazao je ministar, dodavši da je mjera zabrane približavanja žrtvi bila povučena u srpnju 2015. godine.

Od ukidanja zabrane približavanja žrtvi do dana kada je djevojka ubijena bila je samo jedna prijava žrtve i to u studenom prošle godine za nanošenje štete, objasnio je ministar opet kazavši da je policija odradila svoj posao.

Ministar je rekao i da je krajnji trenutak da se vrlo jasno kaže da živimo u društveno-političkom okruženju gdje se mladiću koji je autom usmrtio dvije djevojke kao olakotna okolnost uzelo to da je iz ugledne obitelji.

- Imamo i slučaj gdje je normalno da ustavna sutkinja otiđe s mjesta prometnog prekršaja, ali i dalje ostane sutkinja. Imamo okolnosti u kojima je tijekom privatizacije napravljena ogromne šteta narodu i još nitko za to nije odgovarao. Mi kao društvo definitivno trebamo dati odgovore na to, ali i svaki građanin ima odgovornost te svi skupa trebamo mijenjati stvari - kazao je ministar Orepić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 424
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini
POGLEDAJTE VIDEO

Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini

Velika peraja kod Mljeta prestrašila je ribare. Odmah su pomislili da se u Jadranu kupa velika bijela psina, ali stručnjak je zaključio da ipak nije ta vrsta u pitanju.