News

Komentari 74

Dok u Hrvatskoj kasni isporuka cjepiva, Amerika uvodi uslugu cijepljenja u trgovačkom lancu

Dok u Hrvatskoj kasni isporuka cjepiva, Amerika uvodi uslugu cijepljenja u trgovačkom lancu

U Teksasu će primjerice cjepivo moći primiti zdravstveno osoblje, sve osobe starije od 16 godina, pripadnici doma za starije i nemoćne i oni koji boluju od neke kronične bolesti

Walmartove trgovine u diljem Amerike počet će dijeliti cjepiva protiv Covid-a 19 početkom drugog tjedna, prenosi CBS news.

Građani će cjepiva moći primiti u Georgiji, Indiani, Louisiani, Marylandu, New Yerseyu, Sjevernoj Karolini i Teksasu.

U Teksasu će primjerice cjepivo moći primiti zdravstveno osoblje, sve osobe starije od 16 godina, pripadnici doma za starije i nemoćne i oni koji boluju od neke kronične bolesti. U New Yerseyu će pak uz navedene skupine, cjepivo moći primiti i radnici na prvoj liniji poput vatrogasaca i policajaca.

Građani će imati mogućnost primiti cjepivo svakog dana, uključujući vikende. 

- U punom kapacitetu očekujemo da ćemo moći isporučiti 10 do 13 milijuna doza mjesečno ako zalihe to dopuste. Sa 150 milijuna koje prolaze kroz naša vrata svakog tjedna mi smo u odličnom položaju. Ljudi će tako moći primiti cjepivo u trgovini kojoj i inače kupuju  - rekla je Cherly Pegus, jedna od djelatnica Walmarta.

Kako bi ubrzali tempo cijepljenja, Walmartu su se pridužile i tvrtke poput CVS-a, Krogera, Rite Aid-a i Walgreens-a, koje također nude uslugu cijepljenja. 

Prošli je tjedan, novoizabrani predsjednik Joe Biden rekao da planira sufinancirati distribuciju cijepljenja i obučavanje dodatnih 100 000 radnika koji će davati injekcije. Također, obećao je i cijepljenje 100 milijuna Amerikanaca u prvih 100 dana svog predsjedanja. 

 

 

Najčitaniji članci