Obavijesti

News

Komentari 190

Dokazuje nevinost: Trebam 22.000 kn da mogu opet lajati

Dokazuje nevinost: Trebam 22.000 kn da mogu opet lajati
1

Anton Šimonović, vlasnik osuđenog psa Mede morat će platiti mjerenje jačine lajanja da bi dokazao da je njegov ljubimac nevin. Razmišlja i o donacijama

VIDEO

Idemo do kraja. Ne znam kako ću naći toliki novac, ali ću zbog Mede ići do kraja, jer je on to zaslužio. Probat ću pitati dobre ljude da mi pomognu, razmišljam i o donacijama jer mi je to previše, rekao je vlasnik psa Mede Anton Šimonović iz Peroja. 

Nakon ročišta u petak na sudu u Puli kazao je kako ne zna kako će prikupiti dodatnih 22.000 kuna, koliko je potrebno uplatiti da se provede vještačenje buke Medina lajanja.

- Želim dokazati njegovu nevinost u cijeloj priči, a Medo mi je ovih proteklih godinu dana zahvalan puno na svemu što činim za njega - kaže vlasnik, koji je u svibnju sudu uplatio 3000 kuna za mjerenje buke. No sad su troškovi narasli, a sutkinja je rekla kako će mjerenje jačine lajanja trajati nekoliko dana.

- Troškovi su puno veći nego što smo mislili. Kontaktirala sam i Zavod za javno zdravstvo Istre, koji su kazali kako nemaju tako sofisticiranu opremu koja je potrebna za takvo mjerenje - rekla je sutkinja Nataša Horvat.

Šimonovićev odvjetnik Ivan Milanović obvezao se da će u roku od osam dana pokušati naći jeftinijeg vještaka od predloženog. Dr. Vesna Jovin na ročištu je iznijela medicinsko vještačenje o zdravstvenom stanju tužiteljice Veselke Vukotić, koja svoje zdravstvene tegobe dovodi u vezu s Medinim lajanjem. Jovin je rekla da je tužiteljica oboljela na štitnjaču prije nego što je Medo nabavljen, pa se bolest ne može dovesti u vezu s bukom.

- Sud mora prvo dokazati neprimjerenu buku. Ako se dokaže da je buka narušavala mir susjeda, naravno da to može dovesti do stresa i poremećaja - rekla je Jovin. Milanović je ponovio da od vještačenja za buku neće odustati. Nesretni Medo i dalje ostaje u ‘pritvoru’.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 190
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke