Obavijesti

News

Komentari 122

Stižu nove kamere koje sve vide: Evo gdje će ih postaviti

Stižu nove kamere koje sve vide: Evo gdje će ih postaviti
1

Prvi rezultati pokazuju da je itekako donio rezultate. Što se tiče statistike bilježimo smanjenje svih statističkih pokazatelja. Najvažnije je da je 17 posto manje smrtno stradalih, kažu u policiji

Prije dva mjeseca na državne je ceste postavljeno je 59 novih modernih kamera. Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a otkrio je i da dolaze nove.

- Dolaze i nove kamere. Već sljedeće godine idemo sa 16 novih kamera na 28 lokacija, a one će biti na području cijele Hrvatske. Dolaze i na područje PU zadarske, šibensko-kineske, splitsko-dalmatinske, vukovarsko-srijemske, brodsko-posavske i požeško-slavonske - rekao je Mataija za RTL.  

Pokrivaju cijelu Hrvatsku: Još kamera stavljaju na prometnice
Pokrivaju cijelu Hrvatsku: Još kamera stavljaju na prometnice

- Već sada u ovom trenutku pokrili smo većinu policijskih uprava određenim kamerama što nam je i bio cilj. Tamo gdje smo ih postavili, brzina se smanjila. Kamere imaju ne samo represivnu, nego i preventivnu svrhu. Osim brzine otkrivaju još neke prekršaje: je li vozač bio vezan, je li koristio mobitel, nepropisno pretjecao... Prvi rezultati pokazuju da je itekako donio rezultate. Što se tiče statistike bilježimo smanjenje svih statističkih pokazatelja. Najvažnije je da je 17 posto manje smrtno stradalih - kaže Mataija.

Vozače na putu do mora vreba novih 66 kamera koje vide sve!
Vozače na putu do mora vreba novih 66 kamera koje vide sve!

Naime, nove kamere su iznimne kvalitete i vide sve. Kvaliteta im je toliko dobra da se u automobilima vide gotovo svi detalji. Upravo zbog toga, vozači su počeli više paziti po cestama. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL '24 PITANJA' S ANOM ZIBAR:

Pokretanje videa ...

02:21