Obavijesti

News

Komentari 36

Dolazi nam policija, ali kako da im vjerujemo nakon 10 godina?

Dolazi nam policija, ali kako da im vjerujemo nakon 10 godina?
2

(PRE)SPORA PRAVDA Istražitelji ne mogu naći krivca za nesreću u kojoj su poginule sestre Višnja i Gordana. Prije nekoliko tjedana ministru Orepiću javili su se novi svjedoci

VIDEO

Nakon deset godina nerada policije, niti od ovog susreta ne očekujem ništa. Samo nas opterećuju jer nakon svakog razgovora o smrti naših kćeri, supruga i ja noćima ne spavamo, drhtavim glasom kazao je Dragutin Filipović iz Rijeke.

Njemu i suprugi Ljubici danas bi po tko zna koji puta na vrata trebali pokucati istražitelji kako bi razgovarali o nesreći u kojoj su poginule njihove kćeri Višnja (22) i Gordana (19).



Utučeni roditelji već 10 godina očajnički iščekuju odgovor na samo jedno pitanje - tko je kriv za smrt njihovih mezimica? Ovoga puta dolazak je najavila krim policija iz vrha MUP-a, koja je preuzela slučaj.

Prije nekoliko tjedana ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću javili su se novi svjedoci koji su mu ispričali detalje o prometnoj nesreći u kojoj su 15. prosinca 2006. stradale Višnja i Gordana. Svjedoci su naveli i ime vozača za kojeg vjeruju da je skrivio nesreću i pobjegao.

– Da su išta poduzeli ili otkrili nešto novo, već bi nekog osumnjičili, bilo počinitelja, svjedoke ako ne govore istinu ili svoje kolege ako su zataškavali istragu, što tvrdim već godinama – ogorčeno će otac Dragutin.

Obitelji Filipović smeta i što mu istražitelji sugeriraju da šuti o istrazi i njihovim razgovorima.
– Meni je dosta cenzure i toga da je nešto samo za moje uši, neka se sve zna javno i gotovo. Ovo nije tajna akcija ili špijunaža protiv države. Mene nema pravo nitko prozivati. Neka sebe opravdavaju – iskreno će Dragutin Filipović. Roditelji poginulih djevojaka, kao i naši brojni sugovornici, uvjereni su da je policijski spis netko odavno očistio od tragova koji vode do krivca. Spis je iz nepoznatog razloga iz riječke policije 2010. izuzela i Sigurnosno-obavještajna agencija. Obitelj sumnja da se slučaj godinama zataškava jer se kao vozač koji je skrivio nesreću navnodno sin poznatog i bogatog Riječanina.

Putnici iz auta pukom srećom preživjeli

Sestre su u Toyoti Yaris s još trojicom mladića krenule iz Rijeke za Zagreb. Vozila je Višnja koja je pokušala izbjeći sudar s autom iz suprotnog smjera, uslijed čega se Toyota prevrnula i sestre stradale.

Nel Pavletić/PIXSELL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Iranskom predsjedniku ugrožen je život, spasioci probijali se do njega po gustoj magli: 'Molite!'
SRUŠIO SE HELIKOPTER

Iranskom predsjedniku ugrožen je život, spasioci probijali se do njega po gustoj magli: 'Molite!'

Loše vremenske prilike ometaju spasilačke službe da dođu do mjesta gdje se prisilno sleitio helikopter u kojem je bio iranski predsjednik

VIDEO Gusti dim u Zagrebu, gori tiskara na Trešnjevci: 'Vidio sam samo dim i vatrogasce'
UPUTILI OSAM VOZILA

VIDEO Gusti dim u Zagrebu, gori tiskara na Trešnjevci: 'Vidio sam samo dim i vatrogasce'

Na gašenje požara upućeno je osam vozila. Vatrogasci su nam potvrdili da je požar pod nadzorom te da se radilo o požaru stroja
Kako su se upoznali Plenković i samozatajna Ana: Spojio ih je Sabor, svadba je bila intimna...
RIJETKO SE POJAVLJUJE

Kako su se upoznali Plenković i samozatajna Ana: Spojio ih je Sabor, svadba je bila intimna...

Ana Maslać Plenković i hrvatski premijer imaju troje djece. Ne ističe se u političkim kampanjama i u javnosti se pojavljuje iznimno rijetko