Obavijesti

News

Komentari 50

Dom strave u Solingenu: 'Još jučer su se ta djeca tu igrala'

Dom strave u Solingenu: 'Još jučer su se ta djeca tu igrala'

Najstariji sin (11) je preživio, a njega je majka povela sa sobom u Düsseldorf od kuda je se on odvezao do bake u Mönchengladbach kojoj je ispričao strahotu te je ona pozvala policiju

VIDEO

Još jučer je bio tu vani. Igrao se tu. Još jučer je bio vani – vidno potresen dječak (13) ponavljao je novinarima njemačke Spiegel panorame ispred zgrade koja krije monstruoznu sliku ubojstva petero maloljetne djece. Majka (27) iz Solinguna ubila je svoje tri djevojčice i dva dječaka u dobi od godinu i pol i osam godina. 

Najstariji sin (11) je preživio, a njega je navodno povela sa sobom u Düsseldorf od kuda je se on odvezao do bake u Mönchengladbach kojoj je ispričao strahotu te je ona pozvala policiju. 

POGLEDAJTE VIDEO Majka ubila djecu tabletama

Pokretanje videa...

Solingen 01:11

Potvrdilo je to za Spiegel njihovo Ministarstvo unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije. Dječak je preživio bez fizičkih ozljeda. Nakon ovog monstruoznog čina, majka se bacila pod vlak u Düsseldorf, ali je preživjela s teškim ozljedama.

- Jako sam pogođen, nevjerojatno pogođen – hvatajući zrak jedva je izgovarao gradonačelnik Tim Kurzbach koji je u petak ujutro desetak minuta bio u stanu u kojem su pronađena beživotna tijela djece. 

Police finds bodies of five children in Solingen

S dubokim uzdahom uspio je još izustiti: "Užasno sam pogođen pogotovo jer sam i sam otac". Spiegel prenosi kako je gradonačelnikm nakon toga održao kratku molitvu te zapalio bijelu svijeću ispred ulaza koju je položio na sandučiće te se od javnosti odmakao u policijski kombi kako bi se pribrao. Solingen je zavijen u crno. 

Glasnogovornik policije Stefan Weiand ponavljao je nebrojeno puta malobrojne podatke koji su do sada poznati: da je policija alarmirana u 13.45 sati i da je u spomenutom stanu zapravo pronađeno petero mrtve djece, starih između godinu i pol i osam godina, tri djevojčice i dva dječaka. Da se 27-godišnja majka, Nijemica, bacila ispred vlaka na glavnom kolodvoru u Düsseldorfu i preživjela.

Zadnja poruka preživjelog djeteta: 'Nećemo se više vidjeti, moja braća i sestre su mrtvi'
Zadnja poruka preživjelog djeteta: 'Nećemo se više vidjeti, moja braća i sestre su mrtvi'

- Možda se moglo nešto učiniti da se prije primijetilo da nešto nije uredu u obitelji - rekao je Christian Alsweh za Spiegel koji živi preko puta doma strave gdje je s balkona davao izjave za medije. Susjedi koji su šokirano promatrali policiju i hitnu pomoć svjedoča koliko je to za službene djelatnike bio težak posao.

- Policajka koja je izašla iz stana, bila je užasnuta i sa suzama u očima. Ma bila je gotova, nije mogla dalje raditi – svjedoče susjedi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca