Obavijesti

News

Komentari 77

''Dogovorili smo da se moramo ubrzati i redovito sastajati''

''Dogovorili smo da se moramo ubrzati i redovito sastajati''
10

Vladajući su se sastali nakon očitih trzavica u koaliciji i Kosorove izjave kada je rekao da 'ili će se svi resetirati ili će se ići na nove izbore'. Kosor tvrdi da je ovaj sastanak dogovoren ranije

VIDEO

Nakon 40 minuta završio je sastanak čelnika Domoljubne koalicije. Izjavu je dao tek Darinko Koros (HSLS) koji je da je zaključak sastanka da se procesi u radu Vlade trebaju se ubrzati te da će se češće sastajati.

Naime, vladajući su se sastali nakon očitih trzavica u koaliciji i Kosorove izjave kada je rekao da 'ili će se svi resetirati ili će se ići na nove izbore'. Kosor tvrdi da je ovaj sastanak dogovoren ranije odnosno prije tjedan dana te da "nije uzrokovan ničim". 

- Iskoristili smo priliku da dogovorimo dvije stvari: da se procesi moraju ubrzati i da ćemo redovno održavati sastanke - rekao je Kosor.

Na pitanje koji je vremenski rok za procese uzvratio je da će se to vidjeti kroz njihove aktivnosti. Postavilo se i pitanje što je s porukom da se "trebaju resetirati ili novi izbori" samo je uzvratio "sve sam rekao'. 

Na sastanku je bio i Ivan Tepeš (HSP AS) iako je Pero Ćorić, glavni tajnik tvrdio da oni sastanku neće prisustvovati. U međuvremenu Tepeš je kazao kako se radilo o nesporazumu. 

Tepeš: Koalicija nije u krizi

Ivan Tepeš koji je jedini prije sastanka novinarima dao izjavu. 

Uvjeren je da koalicija nije u krizi, ali kaže da trebaju razgovarati kako bi se cijeli proces oko kadrova ubrzao te kako bi počeli raditi jer građani to od njih očekuju. Na opasku znači li to da se unutar koalicije premalo razgovara, Tepeš je rekao da koliko god je to često, uvijek je dobro razgovarati više.  

- Vladajući imaju veliku odgovornost. Stvari se što prije trebaju definirati kako bismo počeli raditi punim plućima jer se to od nas očekuje ozbiljnost - rekao je. 


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.